Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Vegan linecké vianočné hviezdy (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Silvia Kollárová
Cítite to? Vnímate to? Prichádzajú Vianoce:-) Ten krásny a pokojný čas, keď večer si všetci zasadnete k spoločne prestretému vianočnému stolu a vychutnávate si ten čarovný nádych Vianoc. V mojich predstavách sú Vianoce krásne zasnežené, kde vonku pred dverami spievajú koledníci nádherné vianočné piesne. Ten zvuk a pokojný hlas, vás núti vyliezť na veľké zasnežené okno a sledovať očami tú všetku krásu naokolo. Zrazu zazvoní ligotajúci sa zvonček a vy s radosťou utekáte do krásnej tmavej izby, nazrieť pod vianočný stromček. Toľká radosť aká iskrí v detských očkách, tie slzy šťastia pri obľúbenej a vysnívanej hračke, ktorú s radosťou stískate vo svojich dlaniach. Je to najkrajší čas, ktorý prežívame raz do roka. Čas, kde sa všetci zastavíme a prežívame spoločné šťastie, radosť, lásku a zdravie. Priatelia a moji verní fanúšikovia, prajem vám z celého môjho srdca krásne a pokojné prežitie Vianočných sviatkov a veľa lásky.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: •  1 a 1/2 banána • 3 lyžice sezamovej pasty tahini • 1 lyžica trstinovej melasy • 3 lyžice kokosového oleja • 150 g. kukuričnej múky • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy • 1 lyžička cejlónskej škorice •  muškátový oriešok •  kôra z jedného citróna •  domáci džem
Recept Vegan linecké vianočné hviezdy (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Banány roztlačíme a riadne vymiešame na kašu. Postupne pridávame tekuté suroviny a nakoniec ostatné suché suroviny. Rukami vypracujeme cesto. Nezabudnite do cesta nastrúhať aj citrónovú kôru. Ak sa vám zdá cesto trochu suchšie, pridajte po troške vody. Dáme na pár hodín oddýchnuť do chladničky, cesto by malo byť zabalené vo fólii. Na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke vyvaľkáme cesto približne na 3 až 4 mm, záleží aké chcete aby boli hviezdičky hrubé. Samozrejme môžete vykrajovať aj kolieska. Dáme piecť na 180 °C, 11 - 13 minút. Ja som na zliepanie hviezdičiek použila domáci ovocný džem bez cukru. Pre nevegánov, pred pečením potrite hviezdičky žĺtkom. Vianočné hviezdičky sú veľmi chutné, sladulinké a mäkké.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová