Barolo DOCG 2016
9.3 / 10
40,08 €
Barolo DOCG 2016

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Vegan linecké vianočné hviezdy (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Silvia Kollárová
Cítite to? Vnímate to? Prichádzajú Vianoce:-) Ten krásny a pokojný čas, keď večer si všetci zasadnete k spoločne prestretému vianočnému stolu a vychutnávate si ten čarovný nádych Vianoc. V mojich predstavách sú Vianoce krásne zasnežené, kde vonku pred dverami spievajú koledníci nádherné vianočné piesne. Ten zvuk a pokojný hlas, vás núti vyliezť na veľké zasnežené okno a sledovať očami tú všetku krásu naokolo. Zrazu zazvoní ligotajúci sa zvonček a vy s radosťou utekáte do krásnej tmavej izby, nazrieť pod vianočný stromček. Toľká radosť aká iskrí v detských očkách, tie slzy šťastia pri obľúbenej a vysnívanej hračke, ktorú s radosťou stískate vo svojich dlaniach. Je to najkrajší čas, ktorý prežívame raz do roka. Čas, kde sa všetci zastavíme a prežívame spoločné šťastie, radosť, lásku a zdravie. Priatelia a moji verní fanúšikovia, prajem vám z celého môjho srdca krásne a pokojné prežitie Vianočných sviatkov a veľa lásky.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: •  1 a 1/2 banána • 3 lyžice sezamovej pasty tahini • 1 lyžica trstinovej melasy • 3 lyžice kokosového oleja • 150 g. kukuričnej múky • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy • 1 lyžička cejlónskej škorice •  muškátový oriešok •  kôra z jedného citróna •  domáci džem
Recept Vegan linecké vianočné hviezdy (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Banány roztlačíme a riadne vymiešame na kašu. Postupne pridávame tekuté suroviny a nakoniec ostatné suché suroviny. Rukami vypracujeme cesto. Nezabudnite do cesta nastrúhať aj citrónovú kôru. Ak sa vám zdá cesto trochu suchšie, pridajte po troške vody. Dáme na pár hodín oddýchnuť do chladničky, cesto by malo byť zabalené vo fólii. Na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke vyvaľkáme cesto približne na 3 až 4 mm, záleží aké chcete aby boli hviezdičky hrubé. Samozrejme môžete vykrajovať aj kolieska. Dáme piecť na 180 °C, 11 - 13 minút. Ja som na zliepanie hviezdičiek použila domáci ovocný džem bez cukru. Pre nevegánov, pred pečením potrite hviezdičky žĺtkom. Vianočné hviezdičky sú veľmi chutné, sladulinké a mäkké.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
46,6 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
122 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,3 K