TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Teplý zemiakový šalát

Branislav Michalčík
Obdobie letných šalátov máme ešte veľmi ďaleko. My ale nemusíme smútiť. Recept od Branislava Michalčíka nám túto situáciu v celku zachraňuje. Použitie surovín pre tento recept na teplý zemiakový šalát je nenáročný a tieto ingrediencie bežne dostať v hocijakom obchodnom reťazci. Ten kto v lete nelenil na záhrade, môže mať aj väčšinou ingrediencií, svojich lepších domácich. Teplý zemiakový šalát v podaní šéfkuchára, nám spestrí jedálniček v týchto zimných dňoch.

Sleduj Branislava Michalčíka na Instagrame

Suroviny na 4 porcie

• 800 g. zemiakov • 400 g. tekvice hokkaido • 25 g. cherry paradajok • 400 g. zelených fazuľových lúskov • 1 ks. stredná červená cibuľa • 24 ks. ďatlí •  prerastená slanina (24 tenkých plátkov) •  soľ • 2 lyžice medu • 2 ks. pomarančov • 4 lyžičky kremskej horčice •  olivový olej •  štipka mletej škorice • 100 g. rukoly
Recept Teplý zemiakový šalát na Gastromenu.sk

Postup

Ako prvé si prekrojíme stredné zemiaky na polovičky. Naukladáme ich na plech rezom hore, pekne ich rozložíme po celom plechu a osolíme. Sušené ďatle obalíme v slanine a naukladáme pomedzi prekrojené zemiaky. Tým sa nám krásne prepoja chute počas pečenia. Pečieme na 180 °C, 20 minút, krásne dozlatista. Medzitým si spravíme zálievku. Najprv odšťavíme pomaranče (2 plátky si necháme na dekorovanie). Šťavu z pomarančov dáme do misky. Metličkou zašľahávame po lyžiciach horčicu, med, škoricu a soľ. Vymiešame úplne do hladka. Pri stálom miešaní pridáme na záver olivový olej, až kým dresing pekne nezhustne.

Na suchej rozpálenej panvici si opečieme cherry paradajky. Z plechu, kde sa piekli zemiaky, si zlejeme masť zo slaniny. Na nej si opečieme tekvicu hokkaido (nakrájanú na parmentier), zelenú fazuľku (nakrájanú na menšie kúsky cca 4cm, ktorú sme si pred tým zblanžírovali), červenú cibuľu (nakrájanú na plátky). Pred koncom pridáme zemiaky a opečené cherry paradajky. Zľahka premiešame, pridáme dresing a krátko prehrejeme. Podávame na tanieri, kde sme si rozložili lístky rukoly. Na vrch šalátu naukladáme ďatle v slaninke, dozdobíme rukolou, čerstvým pomarančom a posypeme granátovým jablkom.

Dobrú chuť - chef Branislav Michalčik
01.02.2021

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K