Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Teplý zemiakový šalát

Branislav Michalčík
Obdobie letných šalátov máme ešte veľmi ďaleko. My ale nemusíme smútiť. Recept od Branislava Michalčíka nám túto situáciu v celku zachraňuje. Použitie surovín pre tento recept na teplý zemiakový šalát je nenáročný a tieto ingrediencie bežne dostať v hocijakom obchodnom reťazci. Ten kto v lete nelenil na záhrade, môže mať aj väčšinou ingrediencií, svojich lepších domácich. Teplý zemiakový šalát v podaní šéfkuchára, nám spestrí jedálniček v týchto zimných dňoch.

Sleduj Branislava Michalčíka na Instagrame

Suroviny na 4 porcie

• 800 g. zemiakov • 400 g. tekvice hokkaido • 25 g. cherry paradajok • 400 g. zelených fazuľových lúskov • 1 ks. stredná červená cibuľa • 24 ks. ďatlí •  prerastená slanina (24 tenkých plátkov) •  soľ • 2 lyžice medu • 2 ks. pomarančov • 4 lyžičky kremskej horčice •  olivový olej •  štipka mletej škorice • 100 g. rukoly
Recept Teplý zemiakový šalát na Gastromenu.sk

Postup

Ako prvé si prekrojíme stredné zemiaky na polovičky. Naukladáme ich na plech rezom hore, pekne ich rozložíme po celom plechu a osolíme. Sušené ďatle obalíme v slanine a naukladáme pomedzi prekrojené zemiaky. Tým sa nám krásne prepoja chute počas pečenia. Pečieme na 180 °C, 20 minút, krásne dozlatista. Medzitým si spravíme zálievku. Najprv odšťavíme pomaranče (2 plátky si necháme na dekorovanie). Šťavu z pomarančov dáme do misky. Metličkou zašľahávame po lyžiciach horčicu, med, škoricu a soľ. Vymiešame úplne do hladka. Pri stálom miešaní pridáme na záver olivový olej, až kým dresing pekne nezhustne.

Na suchej rozpálenej panvici si opečieme cherry paradajky. Z plechu, kde sa piekli zemiaky, si zlejeme masť zo slaniny. Na nej si opečieme tekvicu hokkaido (nakrájanú na parmentier), zelenú fazuľku (nakrájanú na menšie kúsky cca 4cm, ktorú sme si pred tým zblanžírovali), červenú cibuľu (nakrájanú na plátky). Pred koncom pridáme zemiaky a opečené cherry paradajky. Zľahka premiešame, pridáme dresing a krátko prehrejeme. Podávame na tanieri, kde sme si rozložili lístky rukoly. Na vrch šalátu naukladáme ďatle v slaninke, dozdobíme rukolou, čerstvým pomarančom a posypeme granátovým jablkom.

Dobrú chuť - chef Branislav Michalčik
01.02.2021