TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Silvia Kollárová
Jahody, kto by ich nemiloval? :-) Tá vôňa, a sladká šťavnatá chuť dozretých jahôd, vyvoláva vo mne radosť a spomienky z detstva. Spomínam si, ako sme sa spolu zabávali aj s mojimi sesternicami a potajomky zbierali a jedli dozreté jahody u starej mami na záhrade pri dome. Vždy sme sa tešili na letné prázdniny a plánovali rôzne výlety a veľa zábavy. Máte aj vy nejaké podobné spomienky na krásne letné obdobie, plné šťavnatých a čerstvých jahôd? Keď zavriem oči, predstavím si vôňu chutného sladkého koláča, ktorá sa šíri celou kuchyňou. Svoje predstavy a kreatívne nápady, vkladám s láskou do svojich receptov. Koláčik s plnkou sladkých jahôd je ďalšou mojou zdravou variantou bez potrebného cukru. Jednoduchý a veľmi rýchlo upečený pre zaneprázdnené mamičky. Deťom bude rozhodne chutiť a budú si pýtať ďalší kúsok :-) Ak ste sa ešte nerozhodli aký koláčik najbližšie upečiete, mám pre vás opäť skvelý nápad a recept plný šťavnatých jahôd. Verím, že moje recepty vám prinesú radosť pri pečení.

◾ Ďalší recept, v poradí siedmy od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 1 väčší banán • 100 g. mandľovej múky •  1 a 1/2 šálky ovsených vločiek bez lepku • 50 g. ovsenej múky bez lepku •  Plnka: • 400 g. čerstvých jahôd •  Agár želatína • 1 lyžica kokosového cukru (nemusí byť)
Recept Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Väčší banán si roztlačíme vidličkou, pridáme mandľovú múku a ovsené vločky. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme 50 g ovsenej múky bez lepku. Ak sa vám bude zdať cesto vlhkejšie, pridajte si ešte trochu múky. Cesto natlačíme do 18 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie, čo najviac po vrchné okraje. Jahody si umyjeme, nakrájame a dáme variť s trochou vody do zmäknutia. Voda nech sa vám úplne neodparí, dávajte pozor. Pridáme trochu Agar želatíny a miešame pokiaľ plnka nezačne hustnúť a odstavíme. Vlejeme na korpus a na vrch rozdrvíme druhú časť cesta. Dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Po vychladnutí môžete krájať. Tento koláčik je úplne jednoduchý a je veľmi zdravou variantou. Deťom bude rozhodne chutiť aj bez cukru. Koláčik sa dá kombinovať s rôznymi druhmi ovocia, to je na ňom skvelé.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K