Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Silvia Kollárová
Jahody, kto by ich nemiloval? :-) Tá vôňa, a sladká šťavnatá chuť dozretých jahôd, vyvoláva vo mne radosť a spomienky z detstva. Spomínam si, ako sme sa spolu zabávali aj s mojimi sesternicami a potajomky zbierali a jedli dozreté jahody u starej mami na záhrade pri dome. Vždy sme sa tešili na letné prázdniny a plánovali rôzne výlety a veľa zábavy. Máte aj vy nejaké podobné spomienky na krásne letné obdobie, plné šťavnatých a čerstvých jahôd? Keď zavriem oči, predstavím si vôňu chutného sladkého koláča, ktorá sa šíri celou kuchyňou. Svoje predstavy a kreatívne nápady, vkladám s láskou do svojich receptov. Koláčik s plnkou sladkých jahôd je ďalšou mojou zdravou variantou bez potrebného cukru. Jednoduchý a veľmi rýchlo upečený pre zaneprázdnené mamičky. Deťom bude rozhodne chutiť a budú si pýtať ďalší kúsok :-) Ak ste sa ešte nerozhodli aký koláčik najbližšie upečiete, mám pre vás opäť skvelý nápad a recept plný šťavnatých jahôd. Verím, že moje recepty vám prinesú radosť pri pečení.

◾ Ďalší recept, v poradí siedmy od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 1 väčší banán • 100 g. mandľovej múky •  1 a 1/2 šálky ovsených vločiek bez lepku • 50 g. ovsenej múky bez lepku •  Plnka: • 400 g. čerstvých jahôd •  Agár želatína • 1 lyžica kokosového cukru (nemusí byť)
Recept Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Väčší banán si roztlačíme vidličkou, pridáme mandľovú múku a ovsené vločky. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme 50 g ovsenej múky bez lepku. Ak sa vám bude zdať cesto vlhkejšie, pridajte si ešte trochu múky. Cesto natlačíme do 18 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie, čo najviac po vrchné okraje. Jahody si umyjeme, nakrájame a dáme variť s trochou vody do zmäknutia. Voda nech sa vám úplne neodparí, dávajte pozor. Pridáme trochu Agar želatíny a miešame pokiaľ plnka nezačne hustnúť a odstavíme. Vlejeme na korpus a na vrch rozdrvíme druhú časť cesta. Dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Po vychladnutí môžete krájať. Tento koláčik je úplne jednoduchý a je veľmi zdravou variantou. Deťom bude rozhodne chutiť aj bez cukru. Koláčik sa dá kombinovať s rôznymi druhmi ovocia, to je na ňom skvelé.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová