Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Bábovka espresso

Silvia Kollárová
Kto by nemal rád vôňu a chuť kávy? Ešte pre nedávnom bola mojou každodennou súčasťou. Keď sa nato pozerám s odstupom času, ani mi to vôbec nechýba :-) I keď čerstvo zomleté zrnká kávy a pohľad na pretekajúcu kávičku strojom do vášho obľúbeného hrnčeka, vyvolávajú vo mne úžasné pocity a spomienky. Pozerať sa na raňajší východ slnka vo vašom obľúbenom svetríku a v ruke držiac horúcu šálku voňavej kávičky. Úžasný hrejivý pocit, ktorý vás zaleje prúdom, pri každom odchlípnutí tmavej kávy s kvapkou horúcej čokolády na vrchu. To sú neopísateľné pocity a sny, ktoré akoby boli súčasťou v našich mysliach a v našich životoch. Tak som si opäť predstavila môj jeden z ďalších chutných receptov, bábovku v objatí kávy. A skutočne sa budete cítiť ako naokolo vás všade rozvoniava úžasný vánok zrnkovej tmavej kávy. Každý jeden recept tvorím vo svojej mysli s tým, že vám pečenie prinesie radosť a lásku z každého kúska koláča.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 4 vajíčka • 2 lyžice trstinovej melasy • 4 lyžice kokosového oleja • 150 ml. kokosového mlieka • 200 g. mandľovej múky • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy • 2 lyžice kvalitnej zomletej kávy •  Plnka: • 150 g. 82% kvalitnej horkej čokolády • 1 malé silné espresso
Recept Bábovka espresso na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si riadne vymiešame s trstinovou melasou. Tá dodá cestu veľmi zvláštnu a zaujímavú chuť. Začneme pridávať ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Nakoniec si zomelieme kvalitnú, vašu obľúbenú kávu a vmiešame do cesta. Nad parou si rozpustíme horkú čokoládu a do nej vmiešame silné malé espresso. Plnka nám zhustne. Formu na bábovku som si vymazala masielkom a práškovým kakaom. Vlejeme polovicu cesta do formy a lyžicou pridávame plnku, ktorú riadne po obvode formy porozťahujeme. Opäť vlejeme ostatnú časť cesta. Dáme piecť na 180 °C, 40 minút, Necháme vychladnúť a vyklopíme bábovku. Ak použijete iné sladidlo, nezaručujem takú skvelú a zaujímavú chuť bábovky ako s trstinovou melasou.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová