TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Bábovka espresso

Silvia Kollárová
Kto by nemal rád vôňu a chuť kávy? Ešte pre nedávnom bola mojou každodennou súčasťou. Keď sa nato pozerám s odstupom času, ani mi to vôbec nechýba :-) I keď čerstvo zomleté zrnká kávy a pohľad na pretekajúcu kávičku strojom do vášho obľúbeného hrnčeka, vyvolávajú vo mne úžasné pocity a spomienky. Pozerať sa na raňajší východ slnka vo vašom obľúbenom svetríku a v ruke držiac horúcu šálku voňavej kávičky. Úžasný hrejivý pocit, ktorý vás zaleje prúdom, pri každom odchlípnutí tmavej kávy s kvapkou horúcej čokolády na vrchu. To sú neopísateľné pocity a sny, ktoré akoby boli súčasťou v našich mysliach a v našich životoch. Tak som si opäť predstavila môj jeden z ďalších chutných receptov, bábovku v objatí kávy. A skutočne sa budete cítiť ako naokolo vás všade rozvoniava úžasný vánok zrnkovej tmavej kávy. Každý jeden recept tvorím vo svojej mysli s tým, že vám pečenie prinesie radosť a lásku z každého kúska koláča.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 4 vajíčka • 2 lyžice trstinovej melasy • 4 lyžice kokosového oleja • 150 ml. kokosového mlieka • 200 g. mandľovej múky • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy • 2 lyžice kvalitnej zomletej kávy •  Plnka: • 150 g. 82% kvalitnej horkej čokolády • 1 malé silné espresso
Recept Bábovka espresso na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si riadne vymiešame s trstinovou melasou. Tá dodá cestu veľmi zvláštnu a zaujímavú chuť. Začneme pridávať ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Nakoniec si zomelieme kvalitnú, vašu obľúbenú kávu a vmiešame do cesta. Nad parou si rozpustíme horkú čokoládu a do nej vmiešame silné malé espresso. Plnka nám zhustne. Formu na bábovku som si vymazala masielkom a práškovým kakaom. Vlejeme polovicu cesta do formy a lyžicou pridávame plnku, ktorú riadne po obvode formy porozťahujeme. Opäť vlejeme ostatnú časť cesta. Dáme piecť na 180 °C, 40 minút, Necháme vychladnúť a vyklopíme bábovku. Ak použijete iné sladidlo, nezaručujem takú skvelú a zaujímavú chuť bábovky ako s trstinovou melasou.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K