Rosso Veneto IGT "Creàr"
8.2 / 10
19,80 €
Rosso Veneto IGT "Creàr"

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu)

Silvia Kollárová
Poznáte ten pocit, keď máte chuť niečo skvelé upiecť, a vo vašej kuchyni sa veľa surovín v ten deň akurát nenachádza?

Pre mňa opäť žiaden problém. Ak chuť a myseľ neustále pracuje a nedá pokoj, nič iné nezostáva len opäť využiť moju čarovnú moc kreativity. Ak máte doma miesto masla chutný krémový tvaroh, nemusíte ľutovať, cesto raz dva vykúzlite. Verte neverte, lepšie cesto som asi nejedla, i keď trpezlivosť a hravosť pri tvorení klobúčikov bude na prvom mieste.

Skúšali ste už niekedy vo svojej kuchyni piecť s gaštanovou múkou?

Ak nie, tak vám skutočne odporúčam vyskúšať tú báječnú chuť a vôňu gaštanov pre mňa v čarovnej múke. Takou menšou závislosťou u mňa, je vždy vymyslieť chutný koláčik bez cukru. Chuť sladkých hrušiek v plnke s chrumkavými orechmi, vám vaše sladké chuťové poháriky zaručene pohladí.

Ešte nepečiete?

Tak šup do kuchyne a upečte si svoje sladké zdravé hruškové klobúčiky s nádychom gaštanov. Už dnes sa teším, aký nový kreatívny recept vám prinesiem nabudúce. Zahrajte sa s cestom a relaxujte :-)

◾ Ďalší recept v poradí tretí od foodblogerky Silvii Kollárovej.

Ďakujeme Silvii a tešíme sa na ďalšie zaujímavé recepty :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 300 g. tvarohu • 100 g. gaštanovej múky • 160 g. ovsenej múky bez lepku • 5 lyžíc kokosového oleja •  Plnka: • 4 hrušky • 70 g. vlašských orechov • 1 lyžička cejlónskej škorice •  pár klinčekov
Recept Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu) na Gastromenu.sk

Postup

Zo surovín si vypracujeme rukami cesto a na riadne pomúčenej doske alebo silikónovej podložke, vyvaľkáme cesto približne na 5 mm hrúbku. Pomocou klasického okrúhleho pohára na vodu som vykrajovala kolieska. Hrušky na plnku si ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka so škoricou a klinčekmi. Môžete hrušky podliať troškou vody. Orechy si vždy vopred namočím do vody aspoň na dve hodinky, zbaviť ich plesní a toxínov. Hrušky aj s orechmi si zmixujeme na kašu, vznikne nám úžasne chutná plnka. Na každé koliesko som do stredu pridala trochu plnky a druhé koliesko som priložila opatrne tak, že som iba okraje cesta prstami postláčala. Obe kolieska iba po okrajoch prstami pritlačíte. Vznikne nám taký akoby klobúčik. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vrchy žĺtkom a dáme piecť na 180°C, asi 20 minút. Po upečení som klobúčiky trochu poprášila škoricou. Cesto je veľmi mäkučké a vďaka plnke s hruškami v kombinácii s orechmi, veľmi sladulinké.

Autor: Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
46,7 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
122 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,4 K