Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Grilovaný losos s parmezánovou chrustou, mrkvovým krémom a divokou brokolicou

Michal Kulik
Leto je v plnom prúde a dnes to chce k obedu niečo zdravé a veľmi chutné. Vhodným výberom môže byť aj tento losos od šéfkuchára Michala Kulika. My len doporučujeme :-)

"Ako vhodným jedlom pre tento horúci deň, som si vybral lososa s kombináciou zeleniny a kvalitného syra" - citujeme Michala Kulika, ktorý vás pozýva na ochutnanie jeho špecialít do Hotela Senec****na Slnečných jazerách v Senci.

Recept patrí do kampane Var s nami s profi kuchármi, ktorej cieľom je zdravo poradiť a inšpirovať ľudí, čo si doma navariť. Na sociálnych sieťach pod označením #varsnamisprofikucharmi - Gastromenu.sk

Suroviny na 10 porcií

• 10 ks. filet z lososa • 1 kg. mrkvy • 250 g. divokej brokolice •  parmezán •  maslo •  soľ •  korenie •  bylinky •  cukor •  limetková šťava
Recept Grilovaný losos s parmezánovou chrustou, mrkvovým krémom a divokou brokolicou na Gastromenu.sk

Postup

Lososa si dobre umyjeme a vysušíme, posolíme a okoreníme. Kožou dole si ho ugrilujeme na rozpálenej panvici. Zhruba po 3 minútach ho otočíme a panvicu si odstavíme. Vrch lososa posypeme zmesou parmezánu a byliniek, a dáme pod kontaktný gril (salamander) pekne do zlatista zapiecť.

Omáčka
Mrkvu si očistíme a dáme uvariť do osolenej vody. Potom scedíme a rozmixujeme na jemné pyré. Pridáme maslo na zjemnenie a môžeme aj trošku cukru a limetkovej šťavy.

Druhá príloha
Brokolicu si rozoberieme na menšie časti a sparíme. Na panvicu si dáme maslo a zparené časti brokolice jemne zarestujeme.


Dobrú chuť - Michal Kulik
29.07.2020