TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Špagety Bolognese

Branislav Brežák
Jedna moja z najobľúbenejších omáčok k cestovinám je boloňská omáčka. Tu by sa dalo povedať, že čo kraj to iný recept. A samozrejme, čo kuchár to iný recept. Ale pri kuchároch je to tak asi so všetkým. Pri tomto recepte je dôležitá doba varenia. Keď niekto spraví boloňskú omáčku za pol hodiny, tak to nie je pravá omáčka. Len niečo zmiešal v hrnci na šporáku. Za čas, čo túto omáčku varím ja, som si osvojil tento recept.

▶ Sleduj aj môj profil branislav.brezak na Instagrame.

Suroviny na 6 porcií

• 1 ks. bielej cibule •  1/2 kila koreňovej zeleniny •  stonkový zeler • 5 ks. čerstvých (starších) paradajok • 5 strúčikov cesnaku •  1/2 kila mletého hovädzieho mäsa •  1/2 litra červeného vína (polosuché) • 1,5 kg. konzervu lúpaných paradajok • 1 lyžicu paradajkového pretlaku •  olivový olej •  soľ •  čerstvé zomleté čierne korenie •  muškátový kvet (môže byť aj orech) •  oregano •  parmezán •  čerstvá petržlenová vňať
Recept Špagety Bolognese na Gastromenu.sk

Postup

Cibuľu a koreňovú zeleninu si nakrájaj na kocky. Priprav si pár strúčikov cesnaku, paradajky (lepšie sú staršie), konzervované lúpané paradajky, hodne dobrého polosuchého červeného vína, muškátový kvet, soľ, čierne korenie, oregano a dobré pomleté hovädzie mäso.

Cibuľu spolu s koreňovou zeleninou opraž do zlata na olivovom oleji vo väčšom hrnci. Tu musím povedať, že v koreňovej zelenine namiesto klasického zeleru je lepšie použiť zeler stonkový. Pred koncom pridaj pokrájaný cesnak, nech to v kuchyni dobre rozvoniava. Pridaj pomleté hovädzie mäso a dobre ho opeč. Nezabudni mäso osoliť a okoreniť. Potom pridaj lyžicu hustého paradajkového pretlaku, aby mala omáčka peknú krvavú farbu. Po opečení pretlaku pridaj červené víno. Toho tam kludne môžeš dať viac, ako si z počiatku zamýšľal :-). Po chvíľke varenia pridaj lúpané paradajky aj so šťavou. Na koniec do varenia daj ešte čerstvé, ale staršie paradajky, ktoré pred tým narež do kríža na obidvoch stranách. Prečo? Neskôr ich budeš lúpať :-)

Trochu soli, korenia a môžeš si dať minimálne na dve hodinky pauzu. Vyber paradajky a nechaj trochu vychladnúť. Do omáčky pridaj pretlačený cesnak, nakrájané čerstvé oregano, muškátový kvet a ešte chvíľu povar. Ochutnaj, poprípade ešte dosoľ. Na záver pridaj uvarené olúpané paradajky, ktoré pokrájaj na čo najmenšie kúsky. To ti zahustí omáčku. Pri podávaní nezabudni na parmezán a čerstvú petržlenovú vňať. Dobrú chuť!

Do varenia Branislav Brežák

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,9 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,3 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
459 K