Riesling DOC 2018
8.7 / 10
14,40 €
Riesling DOC 2018

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru)

Silvia Kollárová
Čo poviete na kombináciu hokkaido tekvice a sladkých jahôd? Priznám sa, vyskúšala som túto zaujímavú kombináciu prvý raz a vôbec ma nesklamala. Hokkaido tekvica je ideálna aj na výrobu lahodného krému s bazalkou a strúhaným syrom na vrchu. Milujem tento úžasný, hustý krém plný chutí a určite kto má rád tekvicu, neodolá takémuto lahodnému zážitku. Hokkaido tekvica má sladkastú chuť a v kombinácii s jahodami a syru riccota bez pridania cukru, je koláčik neuveriteľne svieži a sladký. Niekedy si uvedomím ako ľahko sa dá žiť aj bez cukru. Chcem vás inšpirovať mojimi zdravšími receptami a naučiť vás piecť chutné koláčiky bez pridania cukru. Naše životy budú tým hodnotnejšie, zdravšie a kvalitnejšie. Mojou veľkou vášňou je kombinovať v pečení rôzne chute surovín a zapojiť tým moju kreativitu natoľko, aby vám moje recepty prinášali pôžitok a radosť.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Korpus: • 1 banán •  1/2 šálky ovsených vločiek bez lepku •  80 - 100g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžica bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru •  Plnka: •  1/2 menšej tekvice hokkaido • 200 g. syru riccota • 2 vajíčka •  Vrch: • 300 g. jahôd •  Agar želatíny
Recept Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Banán roztlačíme vidličkou úplne na kašu, pridáme jemné ovsené vločky, ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Cesto treba vyvaľkať na tenko a potom natlačiť do 18 cm formy, vystlanej papierom na pečenie. Polovicu hokkaido tekvice upečieme a potom rozmixujeme na pyré. Pridáme riccotu, vajíčka a vymiešame plnku. Plnku vlejeme na korpus a dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Nakoniec umyjeme jahody, nakrájame ich na menšie kúsky, podlejeme trochou vody a dáme variť na miernom ohni do zmäknutia. Pridáme želatínu Agar a miešame až do zhustnutia. Plnku vlejeme na vrch koláčika a dáme schladiť do chladničky. Opäť zdravá varianta koláčika bez potrebného pridania cukru. Banán v korpuse, hokkaido tekvica a jahody sú dosť sladké na dokonalé spojenie všetkých chutí.

S láskou Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
430 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
47,1 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
123 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
85,8 K