Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru)

Silvia Kollárová
Čo poviete na kombináciu hokkaido tekvice a sladkých jahôd? Priznám sa, vyskúšala som túto zaujímavú kombináciu prvý raz a vôbec ma nesklamala. Hokkaido tekvica je ideálna aj na výrobu lahodného krému s bazalkou a strúhaným syrom na vrchu. Milujem tento úžasný, hustý krém plný chutí a určite kto má rád tekvicu, neodolá takémuto lahodnému zážitku. Hokkaido tekvica má sladkastú chuť a v kombinácii s jahodami a syru riccota bez pridania cukru, je koláčik neuveriteľne svieži a sladký. Niekedy si uvedomím ako ľahko sa dá žiť aj bez cukru. Chcem vás inšpirovať mojimi zdravšími receptami a naučiť vás piecť chutné koláčiky bez pridania cukru. Naše životy budú tým hodnotnejšie, zdravšie a kvalitnejšie. Mojou veľkou vášňou je kombinovať v pečení rôzne chute surovín a zapojiť tým moju kreativitu natoľko, aby vám moje recepty prinášali pôžitok a radosť.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Korpus: • 1 banán •  1/2 šálky ovsených vločiek bez lepku •  80 - 100g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžica bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru •  Plnka: •  1/2 menšej tekvice hokkaido • 200 g. syru riccota • 2 vajíčka •  Vrch: • 300 g. jahôd •  Agar želatíny
Recept Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Banán roztlačíme vidličkou úplne na kašu, pridáme jemné ovsené vločky, ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Cesto treba vyvaľkať na tenko a potom natlačiť do 18 cm formy, vystlanej papierom na pečenie. Polovicu hokkaido tekvice upečieme a potom rozmixujeme na pyré. Pridáme riccotu, vajíčka a vymiešame plnku. Plnku vlejeme na korpus a dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Nakoniec umyjeme jahody, nakrájame ich na menšie kúsky, podlejeme trochou vody a dáme variť na miernom ohni do zmäknutia. Pridáme želatínu Agar a miešame až do zhustnutia. Plnku vlejeme na vrch koláčika a dáme schladiť do chladničky. Opäť zdravá varianta koláčika bez potrebného pridania cukru. Banán v korpuse, hokkaido tekvica a jahody sú dosť sladké na dokonalé spojenie všetkých chutí.

S láskou Silvia Kollárová