Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Červená omega majonéza

MUDr. Igor Bukovský PhD.
Dobre vieme, že "majonéza" sa volá niečo, čo je vyrobené z vaječných žĺtkov a oleja. Keď sme si však pozreli zloženie niektorých bežne predávaných majonéz, usúdili sme, že aj my môžeme volať túto našu alternatívu "majonéza". Navyše táto naša je vyrobená len z tých najlepších tukov a obsahuje aj všelijaké "zdravé vecičky" - ešte aj jej krásna farba je čisto prírodná, je bezpečná a veľmi-veľmi zdravá. (A jogurt je len taký "nosič".)

Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na https://shop.akv.sk/ a videách na https://akv-tv.com/


Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.

Foto: Mgr. Jana Ardanová

Suroviny na 1 porciu

• 1 téglik (140 g) nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu • 4 lyžice ľanového/repkového oleja • 4 lyžičky ovocnej šťavy (napr. šťavy z granátového jablka) • 4 lyžičky šťavy z cvikly •  soľ
Recept Červená omega majonéza na Gastromenu.sk

Postup

Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v miske.

Čas prípravy 5 minút

20.12.2021