Monte Christo Garganega 2019
8.9 / 10
11,52 €
Monte Christo Garganega 2019

TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
12

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Slávky na dva spôsoby

Martin Záhumenský
Pripravíme si ich na dva spôsoby, ale základ majú ten istý a to je takzvané sofrito. Na olivovom oleji si opečieme nakrájanú šalotku, cesnak a sedano - takto začína opisovať svoj recept Martin Záhumenský, ktorého môžeš sledovať aj v jeho Instagramovom profile martinzahumensky

Suroviny na 4 porcie

• 1 kg. slávky • 4 ks. šalotky alebo cibule • 2 strúčiky cesnaku • 2 ks. sedano • 150 g. pancetta • 200 g. cherry paradajok • 300 ml. bieleho vína alebo prosecco • 50 g. masla • 100 g. parmezánu alebo pecorino •  kvalitný olivový olej • 1 ks. citrónu
Recept Slávky na dva spôsoby na Gastromenu.sk

Postup

Slávky si najskôr vyčistite. Dobrá technika je si ich dať do ľadovej vody, osolenej morskou soľou. Tým pádom si budú myslieť, že sú v prirodzenom prostredí a tak sa otvoria a vyplavia prebytočný piesok. Nechať ich len pod tečúcou vodou je nezmysel, radšej ušetrite vodu. Nezabudnite očistiť takzvané "fúzy".

Slávky s cherry paradajkami

Pridáme slávky, prikryjeme a necháme cca minútu podusiť. Pridáme prekrojené paradajky, podlejeme vínom a dusíme dokiaľ sa neotvoria. Hneď ako sa slávky otvoria, odstavíme ich z ohňa. Pridáme bazalku a zastrúhame trochou parmezánu, čím aj zahustíme omáčku. Pridáme kúsok masla, čím omáčku aj zjemníme. Dochutíme citrónovou kôrou a šťavou.

Slávky s pancettou

Pridáme nakrájanú pancettu, skaramelizujeme. Pridáme slávky, prikryjeme a necháme cca minútu podusiť. Podlejeme vínom a dusíme dokiaľ sa neotvoria. Hneď ako sa slávky otvoria, odstavíme z ohňa. Pridáme petržlenovú vňať a zastrúhame syrom pecorino, čím aj zahustíme omáčku. Pridáme kúsok masla, čím omáčku aj zjemníme. Dochutíme citrónovou kôrou a šťavou.

Okamžite servírujeme a konzumujeme najlepšie s cesnakovou bagetkou. Slávky sú skvelým jednoduchým jedlom vhodným na ľahký obed či večeru, ale sú aj skvelým párty jedlom.

Bon appetit! - Martin Záhumenský
13.10.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
27.10.2021
431 K


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Na základe rozširovania personálu v našej plne rozbehnutej reštaurácii Treeclub hľadáme možno práve teba. Máš chuť pracovať na pozícii kuchár/kuchárka, pomocná sila do kuchyne alebo...
21.10.2021
47,4 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Milí návštevníci reštaurácie Treeclub. Pozývame Vás na ochutnávku koláčikov, tortičiek a zákuskov z našej ponuky. Výber je pestrý, rôznorodosť príchutí a druhov. V ponuke máme aj...
18.10.2021
123 K

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Už tento víkend 16.10 - 17.10. 2021 Vám milí hostia ponúkame víkendové menu zložené z troch hlavných jedál a polievkou v cene. Vyprážaný rezeň s majonézovým šalátom, big palacinka...
13.10.2021
86,0 K