Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Vegan slivková galetka bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Toto leto som si zamilovala piecť galetky s rôznymi druhmi ovocia. A opäť som piekla bez cukru iba s ovocím. Cesto z banánov je tak jemné a chutné, že si ho určite každý zamilujete. Veľmi rada používam rôzne ovocie ako sladidlo do cesta, navyše cukor nie je absolútne potrebný. Rada experimentujem a vymýšľam ako zdravšie a jednoducho upiecť chutný koláčik. Tentokrát som sa rozhodla spojiť mak so slivkami a vzniklo dokonalé šťavnaté spojenie. Chuť a vôňa arašidovej múky v ceste, rozvoniavala po celej kuchyni. Niekedy mám vo svojich predstavách ako utekám po veľkej makovej lúke a dýcham tú úžasnú vôňu veľkých makovíc :-) Ako z každej veľkej makovice sa sype naokolo krásny chrumkavý mak, z ktorého potom upečiem voňavý a čerstvý koláčik. Mávate sny? Ja milujem snívať a vysnívať si trebárs aj takýto úžasný koláč vo svojich predstavách. Pečenie a tvorenie receptov je zábava a Ja vám opäť prajem veselé kuchtenie môjho ďalšieho jednoduchého receptu bez cukru, a na sladko.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Vegan slivková galetka bez lepku a cukru na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 2 ks. banánov
  • 100 g. arašidovej múky (alebo mandľovej múky)
  • 180g - 200g ovsenej múky bez lepku
  • Plnka:
  • 1 šálka mletého maku
  • 1/2 šálky telpého kokosového mlieka
  • čerstvé slivky
  • Postup prípravy

    Banány rozpučíme vidličkou úplne na kašu a postupne pridáme ostatné suroviny, vypracujeme rukami cesto. Ja som použila arašidovú múku, ale nič nepokazíte ak pridáte mandľovú múku. Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke do kruhu. Ja som cesto vyvaľkala trochu hrubšie aby nebolo príliš tenké a dalo sa s ním dobre pracovať. Mletý mak som zaliala teplým kokosovým mliekom a nechala chvíľu odstáť. Do stredu, pár centimetrov od okrajov, som rozotrela makovú plnku a pridala rozpolené slivky. Okraje potom poskladáte do kruhu podľa seba, ide to veľmi jednoducho skladať cesto a jemne pritlačiť. Ja som okraje cesta potrela vegánskym vajíčkom z vanilky Hrašky a kokosového oleja. Samozrejme môžete použiť aj klasické vajíčko na potretie. Taká menšia rada, Ja osobne si vždy cesto rozvaľkám na papieri na pečenie a potom preložím na plech. Pečieme na 180 °C, 30 - 35 minút. Po vychladnutí vám zaručene nič na tanieri nezostane, dokonalé spojenie maku a slivky.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová