Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Špenátová roláda bez lepku
Silvia Kollárová
Čo si predstavíte, keď zbadáte čerstvý špenát? Ja si predstavujem chutný svieži šalát s kopou inej zeleninky, skvelú špenátovú omáčku, chutnú krémovú polievku a nakoniec sa mi v predstavách zjaví koláč so sladkou ovocnou plnkou. A nie len jeden nápad sa zrodil v mojej mysli, no nakoniec som sa rozhodla vám predstaviť moju úžasnú sladkú roládu s plnkou avokáda a hrušky.

Myslíte si, že to nie je možné?

Omyl, v špenáte je veľké čaro pečenia a chuť vôbec nezacítite. Jednoducho moja slabosť je vždy skombinovať niečo zaujímavé a chutné v pečení. Či už je to so zeleninou alebo ovocím. Cesto rolády je veľmi krehké a mäkulinké, v spojení s ovocnou plnkou dokonale sladké a svieže. Ak si vrch rolády polejete troškou kvalitnej roztopenej horkej čokolády, zažijete úžasný pôžitok každého kúsku v ústach.

Ešte si stále myslíte, že špenát v koláči nie je dobrá voľba? Neváhajte a vyskúšajte opäť môj jednoduchý a rýchly recept na skvelú špenátovú roládu. Ako sa vraví, nekonečnej fantázií sa medze nekladú.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
◾ Tu je ďalší recept, v poradí už druhý od foodblogerky Silvii Kollárovej
. Tvoje Gastromenu.sk
Recept Špenátová roláda bez lepku na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 125 g. čerstvý baby špenát
  • 3 vajíčka
  • 3 lyžice Agáve sirupu
  • 5 lyžíc ovsenej múky bez lepku
  • Plnka:
  • 2 ks. hrušky
  • 1 ks. avokádo
  • 2 lyžice 100% bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru
  • 3 lyžice nízkotučného tvarohu
  • 76% kvalitná horká čokoláda
  • Postup prípravy

    Najprv si oddelíme vajíčka. Umyjeme špenát a sparíme ho nad parou. Ja používam vo svojej domácnosti parný hrniec. Sparený špenát aj so žĺtkami a Agáve sirupom zmixujeme v smoothie mixéry. Postupne pridáme múku a nakoniec do cesta zľahka primiešame vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme na menší 28 cm plech vystlaný papierom na pečenie a zľahka ho rozotrieme. Pečieme na 180°C, 15 minút. Cesto si po upečení prehodíme opatrne na dosku naopak, stiahneme papier na pečenie a pomocou utierky ešte teplé zrolujeme. Hrušky na plnku si ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Ak treba podlejte hrušky troškou vody. Vezmeme opäť smoothie mixér a spolu s avokádom zmixujeme na kašu. Postupne primiešame do plnky ostatné suroviny. Plnku rozotrieme na cesto, zrolujeme a dáme na chvíľu roládu schladiť do chladničky. Vrch rolády môžete poliať kvalitnou horkou čokoládou, ktorú roztopíte s troškou kokosového oleja nad parou. Tejto kombinácii rôznych chutí so špenátom sa nemusíte vôbec báť, dokonca moja dcéra plnky s avokádom veľmi obľubuje. Ak sa bojíte piecť a experimentovať so špenátom, v tomto koláčiku rozhodne chuť špenátu nie je cítiť. V tom je čaro pečenia:-)

    Prajem vám krásny zážitok pri pečení.
    ◾ Foodblogerka Silvia Kollárová