čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?

V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci...
13.10.2019   
» čítaj celý blog

Bábovka espresso

Vajíčka si riadne vymiešame s trstinovou melasou. Tá dodá cestu veľmi zvláštnu a zaujímavú chuť. Začneme pridávať ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Nakoniec...

Jedáleň u Švorcových

Ul. 1. Mája 9/A; 900 84 Báhoň
Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk Jedáleň u Švorcových na www.gastromenu.sk
Vitaj u nás. Sme podnik, v ktorom si môžeš zorganizovať svoju oslavu, alebo firemnú akciu. Našimi dlhoročnými skúsenosťami a hlavne...
» čekuj

Trnavský Októberfest vypukne vo štvrtok, sviatok pivárov potrvá tri dni

Sviatok pre milovníkov piva, ale aj dobrého jedla a zábavy. V City Parku na Trstínskej ulici vypukne už vo štvrtok 10. októbra 2019 druhý ročník trnavského Októberfestu. Októberfest...
09.10.2019   
» čítaj celý blog

3. ročník Gin Fest 2019 - čo sa pilo, čo sa jedlo

3. ročník Gin Fest 2019 zaujal odbornú aj širokú verejnosť na toľko, že sa stáva Gin teraz a na dobre dlhé, nasledujúce obdobie doslova módou v barovej zábave slovenských...
05.10.2019   
» čítaj celý blog

Víkend v znamení dobrého jedla, zábavy a útokov na chuťové poháriky. Od piatka do nedele bude v Trnave opäť Food Fest

Festival pouličného jedla Food Fest privíta milovníkov pouličných špecialít v duchu tradičnej kuchyne, ale aj modernej gastronómie, už tento víkend od piatka 4. do nedele 6. októbra 2019...
02.10.2019   
» čítaj celý blog

Aj z Pizza Piccolino si objednáš už on-line!

Pizza Piccolino je ďalším podnikom z ktorého si môžeš objednávať on-line. Tento on-line fenomén roztáča mútne vody aj v Trnave. V týchto časoch, kedy ľudia začínajú viac...
19.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Máte radi čerešne? Ja ich veľmi zbožňujem, keď sú také veľké, riadne šťavnaté a sladulinké. Opäť som neodolala a upiekla som veľmi jednoduchý koláčik s čerešňami v kombinácii s mletým kokosom. Dokonalá čerešňová bublanina ako od babičky, dokonca ešte lepšia :-) Spomínam si opäť na detské časy, keď sme v lete všetky deti prázdninovali u babičky a čakali, čo dobrého znova vykúzli a upečie. Ako jemnými zvráskavenými rukami každú jednu čerešňu ukladala na cesto, ktoré bolo rozliate po celom plechu. Ticho bez jediného hlásku a s veľkými očami sme všetko sledovali. Každý jeden kúsok koláča bol neuveriteľne nadýchaný a s bielou snehovou čapicou práškového cukru, nám pri každom zahryznutí ten noštek zabielil :-) Moja čerešňová bublanina nebude so snehovým práškom, ale bude opäť sladká a svieža vďaka ovociu s príchuťou voňavého mletého kokosu. Verím, že moje recepty a koláčiky bez cukru, budú pre vás tou správnou voľbou pre zdravšie pečenie.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajíčka
  • 1 banán
  • 250 ml. hustejšieho kokosového mlieka
  • 3 lyžice ryžového oleja / alebo kokosového oleja
  • 1/2 šálky mletého kokosu
  • 100 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžička mletej vanilky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 200 - 300g. čerešní
  • Postup prípravy

    Vajíčka si oddelíme a žĺtka s roztlačeným banánom vymiešame do penista. Pridáme kokosové mlieko, ryžový olej a postupne ostatné suroviny. Cesto vlejeme na menší plech, vystlaný papierom na pečenie o priemere 28 cm. Vykôstkované čerešne si podlejeme trochou vody a varíme na miernom ohni až do zmäknutia a zhustnutia. Veľkou lyžicou začneme pridávať na vrch po celom ceste. Dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Necháme vychladnúť a potom môžeme krájať. Koláč je skutočne fantastický chuťovo a jeden kúsok vám zaručene stačiť nebude. Je tak sladký a šťavnatý, že si ho veľmi obľúbite.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová




    GinFest 2019
    Ako mediálneho partnera si veľmi ceníme, že sme mohli odpropagovať tento festival Ginu v Bratislave. Na stránkach Gastromenu.sk ti prinášame zopár vybraných fotografií. Uži si ich atmosféru :-) ▶ Zároveň aj táto galéria slúži ako dobrá pozvánka na nasledujúci ročník. Takže sleduj nás aj naďalej, informácie k...
    » čekuj
    Aktualizované 05.10.2019