čo ti chýba na Gatromenu ?



Trnavská promenáda a jej tisíc chutí piva a jedla pod holým nebom

Pivný festival s nad regionálnou spoluprácou pív opäť prichádza do Trnavy. 23 a 24. augusta 2019 si pod holým nebom vychutnáte pestrý výber tých najlepších remeselných...
12.08.2019   
» čítaj celý blog

Špagety Bolognese

Cibuľu a koreňovú zeleninu si nakrájaj na kocky. Priprav si pár strúčikov cesnaku, paradajky (lepšie sú staršie), konzervované lúpané paradajky, hodne dobrého polosuchého červeného...

Zbojnícke Bašty

Horné Bašty 4; 917 01 Trnava
Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk Zbojnícke Bašty na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia sa nachádza v centre mesta. V obchodnej uličke, ktorá patrila medzi najdôležitejšie v celej histórii Trnavy. V našej...
» čekuj

Hody Trebatice + vyhraj 4 vstupenky na festival Lodenica

Ďalším pokračovaním z troj tripu augustových festivalov od organizátora Morning Net, s.r.o. sú Hody Trebatice. Hlavne piatok vyzerá veľmi dobre a takými vystupujúcimi ako Desmod,...
11.08.2019   
» čítaj celý blog

Festival Červeník, Hody Trebatice a Lodenica

Týmto víkendom začína festivalový troj trip, čoho prvým je festival Červeník, o týždeň neskôr sú to Hody Trebatice a posledný augustový víkend je to asi najznámejší z nich...
08.08.2019   
» čítaj celý blog

Ako nakupovať so zľavou na Gastromenu.sk, prečo sa registrovať?

V prvom rade je to hlavne sporenie si kreditov, ktoré sa dajú uplatniť ako zľava pri nákupe jedál v on-line donáške na Gastromenu.sk. Po druhé, je to možnosť sa zúčastňovať...
25.07.2019   
» čítaj celý blog

Najlepší kuchár je Tomáš Lysý, najlepšie reštaurácie sú Sissi, Gašperov mlyn a UFO watch.taste.groove

Na slávnostnom večeri Gurmán Award v Bratislave sa v nedeľu 30. 6. odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci...
01.07.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Máte radi čerešne? Ja ich veľmi zbožňujem, keď sú také veľké, riadne šťavnaté a sladulinké. Opäť som neodolala a upiekla som veľmi jednoduchý koláčik s čerešňami v kombinácii s mletým kokosom. Dokonalá čerešňová bublanina ako od babičky, dokonca ešte lepšia :-) Spomínam si opäť na detské časy, keď sme v lete všetky deti prázdninovali u babičky a čakali, čo dobrého znova vykúzli a upečie. Ako jemnými zvráskavenými rukami každú jednu čerešňu ukladala na cesto, ktoré bolo rozliate po celom plechu. Ticho bez jediného hlásku a s veľkými očami sme všetko sledovali. Každý jeden kúsok koláča bol neuveriteľne nadýchaný a s bielou snehovou čapicou práškového cukru, nám pri každom zahryznutí ten noštek zabielil :-) Moja čerešňová bublanina nebude so snehovým práškom, ale bude opäť sladká a svieža vďaka ovociu s príchuťou voňavého mletého kokosu. Verím, že moje recepty a koláčiky bez cukru, budú pre vás tou správnou voľbou pre zdravšie pečenie.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajíčka
  • 1 banán
  • 250 ml. hustejšieho kokosového mlieka
  • 3 lyžice ryžového oleja / alebo kokosového oleja
  • 1/2 šálky mletého kokosu
  • 100 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžička mletej vanilky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 200 - 300g. čerešní
  • Postup prípravy

    Vajíčka si oddelíme a žĺtka s roztlačeným banánom vymiešame do penista. Pridáme kokosové mlieko, ryžový olej a postupne ostatné suroviny. Cesto vlejeme na menší plech, vystlaný papierom na pečenie o priemere 28 cm. Vykôstkované čerešne si podlejeme trochou vody a varíme na miernom ohni až do zmäknutia a zhustnutia. Veľkou lyžicou začneme pridávať na vrch po celom ceste. Dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Necháme vychladnúť a potom môžeme krájať. Koláč je skutočne fantastický chuťovo a jeden kúsok vám zaručene stačiť nebude. Je tak sladký a šťavnatý, že si ho veľmi obľúbite.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová