čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu




Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru

Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...


Vychutnaj si svoje raňajky

Každý deň riešime, čo si spravíme na raňajky. Inak je to asi údel ľudstva riešiť to každý deň, a to sme len pri raňajkách.

Začať môžeš rôzne.

Uvarením vajec, dodáš telu potrebné bielkoviny, ktoré tak potrebujeme pre tvorbu svalov a podobne. Tým nechcem písať, že treba jesť len vajcia.

Najmä u športovcov rastie spotreba vajec rýchlejšie. Keď zoberieme, že obyčajný človek má spotrebu štatisticky vyrátanú na tri vajcia za týždeň, tak u športovca je to minimálne 5 vajec denne.

V dnešnej dobe už veľa ľuďom začína deň športovo, alebo keď chceš fitness.

(blog pokračuje ďalej)

Niekto obľubuje chleba, niekomu sa začína deň sladkým rohlíkom, šiškou a tak podobne.

Chrumkavý, či už celozrnný, ražný, zemiakový, ľanový, so sezamom, tých druhov je obrovské množstvo, v kombinácii chutnej nátierky, bylinkovým maslom alebo nejakým syrom, plní úlohu dostatočnej energie, ktorú ráno tak potrebujeme.

Určite nesmiem zabudnúť na cereálie, ovsené vločky, sušené ovocie, orechy a semienka, či už slnečnicové alebo tekvicové (samozrejme je toho ďaleko viac :-)).




V neposlednej rade nesmiem zabudnúť na čisto, nazvem ich zdravé raňajky.

Myslím tým rôzne ovocie, poprípade zeleninu, rôzne šťavy, smoothie, koncentráty, výťažky.

Ku všetkému ale netreba zabudnúť dodať atmosféru. Atmosféra, ktorá je tou pridanou hodnotou a vyhľadávame ju niekedy skôr. Ktorá je niekedy dôležitejšia ako samotné zloženie raňajok.

V mojom prípade to môže byť kľudne len takto sa jednoducho vybrať do záhrady, a odtrhnúť si (keď nám to sezóna dovoľuje) takéto nádherné jabĺčko.

A ty ako, aký šampión sú tvoje raňajky?


Komentovať blog môžeš na Facebook-u Gastromenu.sk



Pozri aj môj profil branislav.brezak na Instagrame

Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy