Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Blog Gastromenu.sk


Blog - Tophoreca.sk
Tophoreca.sk
 
Hľadali dokonale vyladený gin, otvorili vlastnú destilérku
V Trenčianskych Tepliciach priamo na vstupe do kúpeľného parku vznikla nová prevádzka, ktorej energia priam pozýva na návštevu. Spoznajte príbeh lokálnej destilérky Likérka, v ktorej sa vyrába remeselný slovenský gin TOISON a bylinný likér Dr....
Aktualizované 21.07.2021
» čítaj ďalej
Niečo extra? Zážitková gastronómia
Zážitková gastronómia sa s modernou kultúrou zžíva po stáročia. Napriek tomu sa o nej v minulom roku začalo hovoriť ako o významnom trende. Je azda dôvodom vývoj estetiky jedla... alebo hovoríme o riskantnom marketingovom ťahu? obr. 1 - Angelique Schmeinck ponúkla prvé...
Aktualizované 29.06.2021
» čítaj ďalej

Po čom ženy túžia
"Sorry, guys, but you won’t be able to get a reservation at our hotel - ever - because only women are allowed". Túto vetu by ste si pravdepodobne vypočuli, ak by ste si chceli ako muž rezervovať ubytovanie v hoteli Som Dona na Malorke. Nedávno otvorený hotel totiž poskytuje ubytovanie...
Aktualizované 19.06.2021
» čítaj ďalej
Svadobné sladkosti
Svadba bez torty? Dnes takmer nemožné. Veď už v minulosti bola svadobná torta symbolom šťastia a požehnania. Už v starom Ríme sa nad mladomanželmi drobil koláč, ktorý svadobní hostia jedli na znak rodinnej súdržnosti. Nie je tomu tak dávno, čo sa svadobné torty piekli v...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Letný drink - víno, destilát alebo sladké bublinky
Leto je už vo svojej druhej polovici, a my sme zisťovali, čo by dobrá reštaurácia, bar či kaviareň mala ponúkať vo svojom nápojovom lístku v letnom období. Čo má obsahovať sezónny vínny lístok nám ozrejmila Denisa Šutáková, someliérka WinePlanet.sk a Corner & Co. V...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Zdravé a chutné orechy v kuchyni
Orechy majú veľký vplyv na naše zdravie a ich použitie v kuchyni je všestranné. Majú takú výhodu, že sa môžu jesť surové, ale chutnajú i opečené, pražené, či v koláčoch a na slano. Sú vhodným doplnkom na výrobu rastlinných mliek, jogurtov, syrov a iných náhrad...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Liečivé koreniny v gastronómii
Bez korenín by nebolo jedlo jedlom. Koreniny sú základom každej dobrej kuchyne. Používajú sa od nepamäti. Dnes už existuje veľké množstvo prísad do všetkých druhov jedál, ktorým dodávajú chuť, a pritom zlepšujú i trávenie. Slúžia ako doplnok do stravy, či už do šalátov,...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej