Poznáte vlastnosti a výhody holdomatov?

Asi najvyužívanejšou a najvyhľadávanejšou funkciou holdomatov je príprava jedál pri nižšej teplote napríklad počas noci. Pri vopred nastavenej teplote, napríklad 80°C, môžu piecť mäsá niekoľko hodín počas noci. Po uplynutí stanoveného času sa systém prepne do udržiavacieho režimu a mäso je pripravené na servírovanie.


Holdomat produkuje tzv. mäkké teplo prostredníctvom zliatinových vykurovacích telies, ktoré sú kryté fóliami. Teplota v prístroji tak sála rovnomerne a stabilne, a dá sa presne nastaviť. Rozsah nastaviteľnej teploty sa pohybuje v rozmedzí od 30°C do 120°C. Niektoré holdomaty disponujú špeciálnou vpichovou sondou, ktorá kontroluje teplotu uprostred pečeného pokrmu a dokáže tak kontrolovať teplotu s presnosťou cca.. článok pokračuje na Tophoreca.sk
Pripravujeme:
▫ V spolupráci s Tophoreca.sk pripravujeme aj ďalšie blogy
Aktualizované: 12.04.2021
Autor: Petra Adamcová
Zdroj: Tophoreca.sk