Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Mäsiarstvo bez mäsa? Áno a stretlo sa s veľmi pozitívnym ohlasom

Počuli ste už o mäsiarstve, kde nenájdete ani kúsok mäsa? Vegánske výrobky, ktoré vyzerajú i chutia ako skutočné mäso, mliečne kokteily bez mlieka a šľahačky, to všetko ponúkajú v Rudy´s Vegan Butcher na Upper Street v metropole Veľkej Británie.

Obchodík bol slávnostne otvorený pri príležitosti svetového dňa vegánov 1. novembra 2020, a všetok pripravený tovar sa aj počas prvého dňa vypredal. Príbeh mäsiarstva bez mäsa sa začal písať v decembri roku 2017, kedy partneri Matthew a Ruthy zaregistrovali svoju budúcu prevádzku pod názvom Rudy´s Vegan. Obaja sú zástancovia práv zvierat a otvorením reštaurácie a mäsiarstva si po rokoch spoločne splnili svoj veľký sen.

Matthew pracoval v kuchyni už ako štrnásťročný chlapec. Ako devätnásťročný sa stal šéfkuchárom v päť hviezdičkovom hoteli Pan Pacific v Singapure. Mal vždy túžbu objavovať a skúšať rôzne kuchyne a kultúry. Cestoval po svete a experimentoval s každým druhom jedla. Pracoval v luxusných reštauráciách, krčmách a zrealizoval aj gastro večierok pre monacké knieža Alberta. Jeho láska ku zvieratám ho nakoniec priviedla k tomu, že sa stal vegánskym majstrom receptúr a hlavným kuchárom a autorom produktov vo vlastnej prevádzke Vegan Butcher.
A aké produkty si môžu zákazníci vo vegánskom mäsiarstve kúpiť?

Krájané plátky mäsa, mäsové rezy, šunku, slaninu, párky, klobásky, hamburgery a karbonátky, mäsové guľky, morčaciu pečienku, bravčové soté, kuracie zvitky - všetko vyrobené z rastlinných produktov a vraj tak chuťovo vyvážené, že by ste nedokázali rozlíšiť mäsové od nemäsového.

Okrem jednotlivých druhov mäsa, ktoré si zákazníci kupujú ako zásoby do svojich chladničiek a mrazničiek, ponúka mäsiarstvo už hotové a pripravené jedlá, ktoré stačí zohriať. Výber je široký. Chili con carne, caezar šalát, pečený homár, krídelká Buffalo či slaninové cheesburgre.
Rudy´s Vegan Dinner

Obaja majitelia mäsiarstva, partnerský pár Matthew a Ruthy , majú už prax a skúsenosť so spracovaním a prípravou neživočíšnych špecialít. Od roku 2018 prevádzkujú v Londýne reštauráciu Rudy´s Vegan Dinner, ktorá má v meste obrovský ohlas a úspech. Na základe pozitívnych reakcií sa preto rozhodli otvoriť aj, kde si ľudia môžu kúpiť už spracované "mäsové" suroviny a kedykoľvek ich doma pripraviť.

Inšpirujte sa ich reštauračným menu. Znie to ako menu v klasickej fastfoodovej reštaurácii, avšak nezabúdajte, že žiadne mäso ani produkty pochádzajúce zo zvierat v ich jedálnom lístku nenájdete.. článok pokračuje na Tophoreca.sk

Od Tophoreca.sk pripravujeme aj

Téma Cestovný ruch
▫ Soulful Hotel Silena - miesto so silným príbehom


Aktualizované: 12.04.2021
Autor: Petra Adamcová
Zdroj: Tophoreca.sk

Petra Adamcová blog Mäsiarstvo bez mäsa? Áno a stretlo sa s veľmi pozitívnym ohlasom na Gastromenu.sk