Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Originálne veľkonočné recepty od Šuhajíkov pri panvici

Tohtoročné veľkonočné sviatky si budeme ešte dlho pamätať. Uväznení v domovoch, ale môžeme vyskúšať svoju vlastnú kreativitu. Preto sme si pre Teba pripravili taký menší gastro koncert, podľa ktorého by si sa mohol/la realizovať. Hlavnými protagonistami sú Šuhajíci pri panvici. Ako účinkujúcim môžeš byť aj ty :-). Pokiaľ sa necháš ich receptami inšpirovať a na základe týchto originálnych veľkonočných receptov pripravíš niečo z týchto chutných jedál, budeš na chvíľu "Šuhajíkom" aj Ty. Tak čo, ideš do varenia?

Ako prvým receptom je Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia

Toto chutné jedlo, ktoré je určené hlavne pre mäsožravcov, by nemalo chýbať na veľkonočnom stole. Prečo? Výživová hodnota hovädzieho mäsa zaručí potrebnú imunitu voči vírusom a ešte dodá telu dostatočnú energiu. Feta syr je probiotikum, ktoré je takisto dobrým ochráncom voči vírusom - aktuálne koronavírusu. Šampiňóny a celkovo hríby sú výborným antioxidantom, ktoré prečisťujú náš organizmus. To všetko je zakončené bylinkami a najmä žeruchou, ktorá je nenahraditeľná pre našu látkovú premenu. Prečisťuje krv, stimuluje činnosť pečene, pankreasu a žlčníka.

Pozri Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia v receptoch na Gastromenu.sk
Druhým receptom je Sendvič s údeným karé a cviklou

Tento recept v podaní "Šuhajíkov" je trošku náročnejší. Ale tu je dôležitý výsledok. Ten Ťa nakoniec úplne dostane! Garantujeme, že si na tomto "sendviči" všetci v rodine pochutia :-) Lahodná chuť cviklového relishu, doplneného šťavnatým karé, lístkami zeleného špenátu a to všetko podávané na chrumkavom chlebíku, pokvapkaného olivovým olejom je tou extázou, ktorou sa môžeš cez túto Veľkú noc pred všetkými pochváliť.

Pozri Sendvič s údeným karé a cviklou v receptoch na Gastromenu.sk
Tretím receptom je Slaná "socca" torta

Nedaj sa pomýliť slovom torta v názve receptu. Podstatou tohto veľkonočného receptu sú placky z cícerovej múky. Navyše, je tu obrovský priestor pre tvoju fantáziu a obľúbenú chuť, pretože si ju môžeš naplniť tak, ako Ti najviac chutí. Aj keď sa to zdá zložité, opak je pravdou. Na prípravu tohto receptu si vyhraď zhruba 30 minút.

"Šuhajíci" tortu vyskladali z viacerých poschodí. Prvé sa skladá z vegánskej bryndze a šalátu. Druhé poschodie obsahuje orestované šampiňóny. Nasledujúce poschodie sa skladá z cviklového humusu a natrhanej rukoly. Štvrté poschodie obsahuje opäť bryndzu so šalátom, potom opäť orestované šampiňóny a na záver ide znova bryndza so šalátom a čerstvou zeleninou na ozdobu.

Pozri Slaná "socca" torta v receptoch na Gastromenu.sk

Sleduj "Šuhajíkov" aj na Facebook-u Šuhajíci pri panvici


Aktualizované: 13.04.2020
Autor: Branislav Brežák
Zdroj: Šuhajíci pri panvici