TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
9

On-line donáška






 


Zvoní pizzi už umieráčik?

Že by už dobe, kde bola pizza v najväčšej obľube odzvonilo?

Nieeeeeé, ani náhodou!

Síce tejto dobe kraľuje streetfood (burgre, hotdogs a podobne), ale mojim názorom je, že toto jedlo je tak vytrvalé a historicky úspešné, že nám bude chutiť ešte niekoľko desiatok rokov.

Obdoby, kde klasický rajčinový základ sa mení na smotanový, čisto syrový, dokonca na rôzne ovocné drene, sa nemusia báť žiadneho neúspechu.

Za čias, kde sa moje kuchárske remeslo rozvíjalo, som ja skúšal rôzne recepty a učiac sa od rôznych majstrov, som neskôr tým majstrom ostal ja.

Kuchárskymi školami som prešiel na Slovensku, v Nemecku a v Rakúsku. Naučil som sa x spôsobov prípravy, a tým mám skúseností v najväčšej skromnosti na rozdávanie.

(blog pokračuje ďalej)
Pizza sa dá upiecť rôznymi spôsobmi.

Dá sa upiecť v elektrickej peci, kde sa teplota pohybuje okolo 350 C° Je to pec, kde jej spodok je vyložený šamotom. Asi najlepším spôsobom je pizzu piecť v peci vykurovanej drevom. Tam je pec vyložená šamotom celá. Obrovská teplota skracuje dobu pečenia asi na 2,5 minúty. Tým je zaručená chrumkavosť cesta a samozrejme aj samotných surovín.
Ďalej je to pečenie vo formách, ktoré urýchľujú samotnú prípravu pizze. V pizzériách, kde je každým dňom vyprodukované extrémne množstvo pízz, je to asi najjednoduchší spôsob výroby.

V neposlednej rade nesmiem zabudnúť na pečenie v domácich podmienkach.

Správne vymiesené a nakysnuté cesto, dobre vyhriata rúra je zárukou dobrej kvality upečenej pizze.

Tvarom sa nemusíme trápiť. Ako vidíš ja som zvolil tvar nejakých obdlžníkových tvarov, ktoré sa mi krásne zmestili na plech. Dôležité je si zosúladiť kysnutie a teplotu, ktorá o všetkom rozhoduje.

Je už na tebe, aké suroviny preferuješ na pizzi. Ja preferujem, že niekedy je menej viac. Čiže, keď chceš jesť chrumkavú pizzu, zober v úvahu moju radu a daj si na pizzu minimum surovín. Ale 100 ľudí je 100 chutí :-).

Tak mi ostáva zaželať ti pri výrobe a pečení príjemnú zábavu a dobrú chuť!

Pozri aj môj profil branislav.brezak na Instagrame.
Aktualizované: 18.11.2018
Autor: Branislav Brežák
Zdroj: Foto Branislav Brežák


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,8 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,2 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
430 K