TOP ponuka

Trnava
4

Denné menu

Obedové menu

Trnava
9

On-line donáška






 


Kde sú ľudia, kde mám personál?

Po dvojmesačnom intenzívnom navštevovaní gastro prevádzok ponúkam môj pohľad o stave gastronómie v meste Trnava a jej okolia, čo sa týka pracovnej sily. Čiže ľudí, ktorí v tomto segmente pracujú.

Idem po poriadku.

Na začiatku môj obraz bol skoro nijaký. Vzhľadom na to, že dlhodobo žijem v Rakúsku, o dianí v gastronómii na Slovensku som mal hmlisté predstavy.

Gastronómii sa venujem, a s gastronómiou žijem už od roku 1991. Tá začala nejakými mojimi školskými časmi. Už počas školy, každé letné prázdniny, som intenzívne pracoval ako kuchár, alebo ako čašník.

Neskôr to boli už aj víkendy.

Po škole som nastúpil profesionálne okamžite do remesla, a v ňom som vydržal asi 10 rokov.
Prišlo obdobie keď som cítil, že gastronómii sa chcem venovať úplne inak.

Začal som sa jej venovať prostredníctvom, kde moji zamestnávatelia sa stali mojimi klientmi. Kde mojimi už vtedy nejakými skúsenosťami, som do nej prispieval spôsobom prezentovania sa gastro prevádzok cez internetový portál Gastromenu.sk

Za úspešnú dobu, kde nás aj ťažké časy zocelili a možno aj skoro položili, sa vraciam na pozíciu, kde sa opäť môžem naplno realizovať.

O zážitkoch z týchto bohatých rokoch na skúsenosti, napíšem niekedy inokedy.

Po mojej prestávke, kde som svoje gastronomické umenie rozvíjal v Rakúsku, sa opäť vraciam na slovenskú scénu, a tým vlastne vzniká táto úvaha, o ktorej tu píšem.


Túto fotografiu pozri aj ako príspevok z Gurmán festivalu BA, v mojom Instagramovom profile
Pred niekoľkými rokmi sa moji klienti sťažovali na nedostatok hostí a tým pádom na málo peňazí. Na reklamu sa dávalo minimum peňazí. Dokonca dovolím si tvrdiť, v krízových rokoch boli škrty tak drastické, že neprebiehala žiadna reklamná podpora, iba nutné veci v rámci nejakej zotrvačnosti.

Teraz je situácia taká, že s hosťami problém nie je. Tých je dosť!

Momentálne s akým problémom sa potýka segment gastronómie, a to myslím hlavne Trnavu, je nedostatok pracovného personálu. V 75% prípadov sa mi pri mojich stretnutiach v gastro prevádzkach sťažujú majitelia, že nemá kto robiť.

Otázka je, kde sú tí vyučení kuchári a čašníci? Kde sú tí odborníci, na ktorých bolo, je a stavia sa meno reštaurácie, hotela, kaviarne, baru a atď.

Toto je prvá časť blogu. Bude to trilógia! Sleduj ma aj naďalej, a príde aj dvojka aj trojka.


Sleduj môj profil branislav.brezak na Instagrame
Aktualizované: 09.11.2018
Autor: Branislav Brežák
Zdroj: Foto Branislav Brežák


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
23.05.2022
2,8 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Víkendová ponuka 21.05.-22.05.2022 Počas celého víkendu si môžete vybrať jedno z víkendových jedál. Rovnako sa dajú objednať aj na donášku. Polievka je v cene hlavného...
20.05.2022
2,4 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáme rozvozára alebo rozvozárku našich jedál a pizze do vašich domácností, či práce. Ak máte záujem, neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 0905360555. Patrí medzi vaše...
12.04.2022
1,2 M

Treeclub bar & restaurant
Práca Treeclub bar & restaurant
Hľadáte zamestnanie v gastronómii, máte chuť pracovať v plne rozbehnutej reštaurácii s barom? Tak nás neváhajte kontaktovať na telefónnom čísle +421905 360 555 alebo nás kontaktujte...
29.03.2022
1,0 M

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej ONLINE objednávke navýši kredit o 3 %. Takže stačí už len objednávať a zvyšovať svoj kredit. Následne ho môžeš použiť...
12.03.2022
1,4 M


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás jedlo, alebo nápoje v On-line donáške na Gastromenu.sk a pri každej objednávke Ti vrátime 3% z objednanej sumy. Platí pre menu lístok aj pre obedové menu. Výšku...
12.03.2022
430 K