TOP ponuka

Trnava
1

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Jedlo pripravené na pare - zdravé, diétne i chutné

Zdravý životný štýl súvisí aj so zdravou výživou, pohybom a pozitívnym nastavením človeka. Práve zdravá výživa je téma, ktorá sa rieši neustále. Informácií o tom, čoho by sa malo jesť viac, čoho menej, v akých kombináciách a v akom množstve je veľmi veľa.

My sa s v nasledujúcich riadkoch pozrieme na prípravu jedál ako takú. Za najzdravšiu formu tepelnej úpravy potravín sa považuje príprava jedál v pare.
Potraviny parené v hrnci si zachovávajú vitamíny a..

Okrem toho, že potraviny sú týmto spôsobom pripravené rýchlo a zdravo, v jednom parnom hrnci je možné pripraviť súčasne hlavné jedlo i niekoľko druhov príloh, bez toho, aby potraviny navzájom nasali svoje vône. Para totiž pachy neprenáša.

Potraviny upravované v parnom hrnci si zachovávajú vitamíny a minerály v oveľa vyššom meradle (výskumy hovoria o hodnote viac ako 50%), ako pri bežnom varení alebo pečení. Nepridáva sa do nich tuk, nevznikajú tu karcinogénne látky a vizuálne nestrácajú svoju farbu a zvýrazňuje sa ich prirodzená chuť. Pri varení v pare sa taktiež používa menej soli.
Jedlo upravené v pare je síce chuťovo iné, ale má viac..

Za všeobecné výhody prípravy jedál v pare sa považujú menšia spotreba energie pri varení, kratší čas, za ktorý jedlo pripravíte i jednoduchosť prípravy v tom, že suroviny si očistíte, nakrájate a pripravia sa bez toho, aby ste museli pri sporáku stáť, miešať ich či inak sledovať.

Počiatočná investícia na kúpu prístroja je samozrejme vyššia. Ak si nie ste istý, či je tento typ prípravy jedál to vhodné pre vás, požičajte si prístroj od známeho alebo skúste jednoduchú prípravu jedál v paráku nad vriacou vodou v obyčajnom hrnci. Pripravte si tak mäso, rybu, čerstvú zeleninu i cestoviny a posúdite, či sa budete s parou "kamarátiť".

Odporcovia jedál v pare hovoria o nevýraznej chuti upravovaných jedál. Zástancovia naopak tvrdia, že jedlo upravené v pare je síce chuťovo iné, ale má viac.. článok pokračuje na Tophoreca.sk

Od Tophoreca.sk pripravujeme aj

Téma Gastro
▫ Nielen o francúzskych delikatesách a dobrom víne, ale aj o živote v stredomorskom Nice
▫ Gaštanové inšpirácie
▫ Medová rozprávka v hlavnej úlohe so Zdenkou Grgulovou

Téma Cestovný ruch
▫ Ecolodge ubytovania v panenskej prírode, lesoch, na ostrovoch i v džungli
▫ Japonské kapsulové hotely využívajú každý centimeter priestoru


Aktualizované: 12.04.2021
Autor: Petra Adamcová
Zdroj: Tophoreca.sk

Petra Adamcová blog Jedlo pripravené na pare - zdravé, diétne i chutné na Gastromenu.sk

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
12.04.2024
19,8 M