čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog



Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru

Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...

Lovecká koliba u Michala

Bratislavská 19; 917 02 Trnava
Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk
Lovecká koliba u Michala ťa rada privíta a svojou bohatou obednou ponukou určite aj uspokojí. Tešíme sa na návštevu a tvoje objednávky....
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Jahody, kto by ich nemiloval? :-) Tá vôňa, a sladká šťavnatá chuť dozretých jahôd, vyvoláva vo mne radosť a spomienky z detstva. Spomínam si, ako sme sa spolu zabávali aj s mojimi sesternicami a potajomky zbierali a jedli dozreté jahody u starej mami na záhrade pri dome. Vždy sme sa tešili na letné prázdniny a plánovali rôzne výlety a veľa zábavy. Máte aj vy nejaké podobné spomienky na krásne letné obdobie, plné šťavnatých a čerstvých jahôd? Keď zavriem oči, predstavím si vôňu chutného sladkého koláča, ktorá sa šíri celou kuchyňou. Svoje predstavy a kreatívne nápady, vkladám s láskou do svojich receptov. Koláčik s plnkou sladkých jahôd je ďalšou mojou zdravou variantou bez potrebného cukru. Jednoduchý a veľmi rýchlo upečený pre zaneprázdnené mamičky. Deťom bude rozhodne chutiť a budú si pýtať ďalší kúsok :-) Ak ste sa ešte nerozhodli aký koláčik najbližšie upečiete, mám pre vás opäť skvelý nápad a recept plný šťavnatých jahôd. Verím, že moje recepty vám prinesú radosť pri pečení.

◾ Ďalší recept, v poradí siedmy od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 1 väčší banán
  • 100 g. mandľovej múky
  • 1 a 1/2 šálky ovsených vločiek bez lepku
  • 50 g. ovsenej múky bez lepku
  • Plnka:
  • 400 g. čerstvých jahôd
  • Agár želatína
  • 1 lyžica kokosového cukru (nemusí byť)
  • Postup prípravy

    Väčší banán si roztlačíme vidličkou, pridáme mandľovú múku a ovsené vločky. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme 50 g ovsenej múky bez lepku. Ak sa vám bude zdať cesto vlhkejšie, pridajte si ešte trochu múky. Cesto natlačíme do 18 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie, čo najviac po vrchné okraje. Jahody si umyjeme, nakrájame a dáme variť s trochou vody do zmäknutia. Voda nech sa vám úplne neodparí, dávajte pozor. Pridáme trochu Agar želatíny a miešame pokiaľ plnka nezačne hustnúť a odstavíme. Vlejeme na korpus a na vrch rozdrvíme druhú časť cesta. Dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Po vychladnutí môžete krájať. Tento koláčik je úplne jednoduchý a je veľmi zdravou variantou. Deťom bude rozhodne chutiť aj bez cukru. Koláčik sa dá kombinovať s rôznymi druhmi ovocia, to je na ňom skvelé.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová