Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Jahody, kto by ich nemiloval? :-) Tá vôňa, a sladká šťavnatá chuť dozretých jahôd, vyvoláva vo mne radosť a spomienky z detstva. Spomínam si, ako sme sa spolu zabávali aj s mojimi sesternicami a potajomky zbierali a jedli dozreté jahody u starej mami na záhrade pri dome. Vždy sme sa tešili na letné prázdniny a plánovali rôzne výlety a veľa zábavy. Máte aj vy nejaké podobné spomienky na krásne letné obdobie, plné šťavnatých a čerstvých jahôd? Keď zavriem oči, predstavím si vôňu chutného sladkého koláča, ktorá sa šíri celou kuchyňou. Svoje predstavy a kreatívne nápady, vkladám s láskou do svojich receptov. Koláčik s plnkou sladkých jahôd je ďalšou mojou zdravou variantou bez potrebného cukru. Jednoduchý a veľmi rýchlo upečený pre zaneprázdnené mamičky. Deťom bude rozhodne chutiť a budú si pýtať ďalší kúsok :-) Ak ste sa ešte nerozhodli aký koláčik najbližšie upečiete, mám pre vás opäť skvelý nápad a recept plný šťavnatých jahôd. Verím, že moje recepty vám prinesú radosť pri pečení.

◾ Ďalší recept, v poradí siedmy od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 1 väčší banán
  • 100 g. mandľovej múky
  • 1 a 1/2 šálky ovsených vločiek bez lepku
  • 50 g. ovsenej múky bez lepku
  • Plnka:
  • 400 g. čerstvých jahôd
  • Agár želatína
  • 1 lyžica kokosového cukru (nemusí byť)
  • Postup prípravy

    Väčší banán si roztlačíme vidličkou, pridáme mandľovú múku a ovsené vločky. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme 50 g ovsenej múky bez lepku. Ak sa vám bude zdať cesto vlhkejšie, pridajte si ešte trochu múky. Cesto natlačíme do 18 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie, čo najviac po vrchné okraje. Jahody si umyjeme, nakrájame a dáme variť s trochou vody do zmäknutia. Voda nech sa vám úplne neodparí, dávajte pozor. Pridáme trochu Agar želatíny a miešame pokiaľ plnka nezačne hustnúť a odstavíme. Vlejeme na korpus a na vrch rozdrvíme druhú časť cesta. Dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Po vychladnutí môžete krájať. Tento koláčik je úplne jednoduchý a je veľmi zdravou variantou. Deťom bude rozhodne chutiť aj bez cukru. Koláčik sa dá kombinovať s rôznymi druhmi ovocia, to je na ňom skvelé.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová