Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy
Silvia Kollárová
Quinoa a jahody, zvláštna kombinácia si možno poviete. Moje posledné experimenty v pečení sú zamerané na Quinoa. Je to veľmi výživná obilnina a používam ju dosť často ako prílohu k jedlu alebo ju pridávam do teplých šalátov. Tento koláčik na moje potešenie bol skutočne fantastický, sladulinký a svieži vďaka jahodám. Na moje počudovanie dokonca aj mojej dcére tak chutil, že si znova žiada ho upiecť :-) Nemusíte sa obávať, vďaka banánu a jahodám je veľmi sladulinký. Vždy ma teší, ak sa v koláčikoch vyhýbam cukru a ak stačí sladulinkú chuť zvýrazniť iba ovocím. Snažím sa, aby moje koláče boli tou najlepšou a najzdravšou verziou v pečení a kreativite, aj keď vždy sa dá niečo doladiť. Keď si pomyslím na chuť jahôd, neuveriteľnú vôňu a šťavnatosť, ihneď mám v predstave moje detstvo a obdobie slnečného leta. Ešte vás stále neláka niečo chutné upiecť? Vyskúšajte môj nový recept s Quinoa a sladkými červenými jahodami.

◾ Ďalší recept, v poradí štvrtý od foodblogerky Silvii Kollárovej.

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajíčka
  • 1,5 banána
  • 450 g. jahôd
  • 2 šálky uvarená Quinoa biela (250 ml má jedna šálka)
  • 1 šálka ryžovej múky
  • 2 lyžičky jedlej soli
  • Postup prípravy

    Banán (najlepšie sú prezreté banány) si rozpučíme riadne vidličkou. Banán vymiešame s vajíčkami do penista. Jahody umyjeme, nakrájame a zmixujeme na kašu. Postupne pridávame ostatné suroviny a vymiešame cesto. Vlejeme na 28 cm menší plech vystlaný papierom na pečenie a na vrch poukladáme ešte jahody. Dáme piecť na 180 °C, 45 - 50 minút. Tento experiment s Quinoa sa skutočne vydaril, vďaka banánu a jahodám je koláč sladulinký a Quinoa nie je ani cítiť. Ak máte radi koláče zo pšena, Quiona biela mu bola dosť podobná.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová.