Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Makový koláč s upečenými hruškami (bez lepku a laktózy)

Vajíčka vymiešame s kokosovým cukrom do peny, pridáme šťavu z citróna a opäť vymiešame. Pridáme postupne olej, kokosové mlieko a ostatné suché suroviny. Použila som do koláčika...

Reštaurácia Bowling 33

Československej armády 308/26; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk
Sme reštaurácia a donášková služba, ktorá sa presťahovala z Reštaurácie a kaviarne Alfrédo do novozrekonštruovaných priestorov Bowlingu...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou
Peter Varga
Toto jedlo vyzerá trochu komplikovane, ale nie je vôbec ťažké ho uvariť. Však posúď sám. Keď si prečítaš postup tak mi dáš určite za pravdu :-) Jedlo s receptom je od Petra Vargu, ktorý pôsobí ako šéfkuchár v hoteli The Gibson v Dubline, v Írsku.
◾ Niečo o Petrovi Vargovi:
Pochádza zo Slovenska. Najskôr varil v Bratislave, potom ho zlákal kamarát do Írska a tam už aj ostal. Jeho kuchárske umenie ochutnalo už nespočetné množstvo známych osobností a svetových celebrít (napr. Lady Gaga, JLO, Ed Sheeran, R.E.M., Coldplay).
Gastromenu.sk má tú česť, prinášať Petrove kuchárske umenie prostredníctvom týchto receptov. Toto je prvý recept. Týmto chceme Petrovi Vargovi poďakovať a už sa tešíme na jeho ďalšie kuchárske skvosty.

Blog napísal: Branislav Brežák

Tvoje Gastromenu.sk


Recept Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Hovädzie rebro:
  • 1 ks. hovädzie rebro
  • 1 ks. mrkva
  • 1 ks. zelerová stonka
  • 1 ks. bobkový list
  • 1 ks. biela cibuľa
  • 1 l. zeleninového vývaru
  • Fondant zo zemiakov:
  • 5 zemiakov
  • 100 g. masla
  • soľ
  • Pečené cibuľové pyré:
  • 2 biele cibule
  • 10 ml. medu
  • 5 ml. balsamikového octu
  • Tekvicové pyré:
  • 250 g. olúpanej a nakrájanej tekvice
  • 50 g. masla
  • soľ
  • Cibuľová souce:
  • 200 ml. červeného vína
  • 100 ml. hovädzieho vývaru
  • 50 g. perličkovej cibule
  • Parmezánová pena:
  • 200 g. smotany
  • 200 g. strúhaného parmezánu
  • soľ
  • Postup prípravy

    ◾ Príprava hovädzieho rebra:
    Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5 hodiny. Potom schladíme a opatrne odstránime z rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskôr.
    ◾ Zemiakový fondant:
    Zemiaky vložíme do pekáča a pridáme maslo. Osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymian. Zakryjeme fóliou a pečieme v rúre pri 160 °C 1 hodinu.
    ◾ Pečené cibuľové pyré:
    Neolúpanú bielu cibuľu pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 180 °C 1 hodinu. Keď je upečená, odstránime šupku z cibule a vložíme ju do mixéra. Pridáme med, balzamikový ocot, soľ a vymixujeme na hladké pyré.
    ◾ Tekvicové pyré:
    Nakrájanú tekvicu vložíme ho hrnca, zalejeme studenou vodou a osolíme. Privedieme do varu a varíme asi 15 až 20 minút do mäkka. Pridáme do mixéra a vyšľaháme do hladka. Pred koncom pridáme maslo na zjemnenie.
    ◾ Cibuľový jus:
    Šťavu z rebier privedieme do varu, pridáme červené víno a zredukujeme na hladkú šťavu do ktorej pridáme perličky cibule.
    ◾ Pena z parmezánu:
    Zahrejeme smotanu, pridáme parmezán a dochutíme soľou a korením.

    A už len kúzliť a kúzliť na tanieri :-))