čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog



Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru

Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...

Lovecká koliba u Michala

Bratislavská 19; 917 02 Trnava
Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk
Lovecká koliba u Michala ťa rada privíta a svojou bohatou obednou ponukou určite aj uspokojí. Tešíme sa na návštevu a tvoje objednávky....
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou
Peter Varga
Toto jedlo vyzerá trochu komplikovane, ale nie je vôbec ťažké ho uvariť. Však posúď sám. Keď si prečítaš postup tak mi dáš určite za pravdu :-) Jedlo s receptom je od Petra Vargu, ktorý pôsobí ako šéfkuchár v hoteli The Gibson v Dubline, v Írsku.
◾ Niečo o Petrovi Vargovi:
Pochádza zo Slovenska. Najskôr varil v Bratislave, potom ho zlákal kamarát do Írska a tam už aj ostal. Jeho kuchárske umenie ochutnalo už nespočetné množstvo známych osobností a svetových celebrít (napr. Lady Gaga, JLO, Ed Sheeran, R.E.M., Coldplay).
Gastromenu.sk má tú česť, prinášať Petrove kuchárske umenie prostredníctvom týchto receptov. Toto je prvý recept. Týmto chceme Petrovi Vargovi poďakovať a už sa tešíme na jeho ďalšie kuchárske skvosty.

Blog napísal: Branislav Brežák

Tvoje Gastromenu.sk


Recept Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Hovädzie rebro:
  • 1 ks. hovädzie rebro
  • 1 ks. mrkva
  • 1 ks. zelerová stonka
  • 1 ks. bobkový list
  • 1 ks. biela cibuľa
  • 1 l. zeleninového vývaru
  • Fondant zo zemiakov:
  • 5 zemiakov
  • 100 g. masla
  • soľ
  • Pečené cibuľové pyré:
  • 2 biele cibule
  • 10 ml. medu
  • 5 ml. balsamikového octu
  • Tekvicové pyré:
  • 250 g. olúpanej a nakrájanej tekvice
  • 50 g. masla
  • soľ
  • Cibuľová souce:
  • 200 ml. červeného vína
  • 100 ml. hovädzieho vývaru
  • 50 g. perličkovej cibule
  • Parmezánová pena:
  • 200 g. smotany
  • 200 g. strúhaného parmezánu
  • soľ
  • Postup prípravy

    ◾ Príprava hovädzieho rebra:
    Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5 hodiny. Potom schladíme a opatrne odstránime z rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskôr.
    ◾ Zemiakový fondant:
    Zemiaky vložíme do pekáča a pridáme maslo. Osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymian. Zakryjeme fóliou a pečieme v rúre pri 160 °C 1 hodinu.
    ◾ Pečené cibuľové pyré:
    Neolúpanú bielu cibuľu pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 180 °C 1 hodinu. Keď je upečená, odstránime šupku z cibule a vložíme ju do mixéra. Pridáme med, balzamikový ocot, soľ a vymixujeme na hladké pyré.
    ◾ Tekvicové pyré:
    Nakrájanú tekvicu vložíme ho hrnca, zalejeme studenou vodou a osolíme. Privedieme do varu a varíme asi 15 až 20 minút do mäkka. Pridáme do mixéra a vyšľaháme do hladka. Pred koncom pridáme maslo na zjemnenie.
    ◾ Cibuľový jus:
    Šťavu z rebier privedieme do varu, pridáme červené víno a zredukujeme na hladkú šťavu do ktorej pridáme perličky cibule.
    ◾ Pena z parmezánu:
    Zahrejeme smotanu, pridáme parmezán a dochutíme soľou a korením.

    A už len kúzliť a kúzliť na tanieri :-))