čo ti chýba na Gatromenu ?



1. Trnava RumFest splnil moje očakávania na jednotku

Pokiaľ si si nevšimol, tak včera 15.06.2019 sa konal v Trnave prvý rumový festival. Trnavské Nádvorie bolo tým miestom, kde sa barmani a barmanky pred sebou predháňali svojim umením. Kde...
19.06.2019   
» čítaj celý blog

Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy

Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami...

History pizzéria, café bar, disko

Trojičné námestie 11; 917 01 Trnava
History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk
Nachádzame sa priamo v centre mesta na hlavnom Trojičnom námestí v "Zelenom dome" v Trnave. Reštaurácia, pizzéria je situoavaná v...
» čekuj

Pivný pochod Trnavská 13, a ako dopadla?

Bohužiaľ rekord sa nekonal. Účastníkov pochodu bolo 3078. Na druhú stranu aj to je obrovské číslo, wow :-) Z úvodu musím poznamenať, že som bol na tomto pivnom pochode prvý krát. A...
17.06.2019   
» čítaj celý blog

Kráľovské privilégium: oslávme spoločne 600-ročnicu na Trnavskej 13

Trnava dostala pred 600 rokmi kráľovskú výsadu. Mohla začať variť a predávať pivo. Pozývame ťa na pochod a oslavy jubilejného a tento rok významného ročníku Trnavskej 13. OZ...
10.06.2019   
» čítaj celý blog

Boli sme na Flavour Fair - Festival chutí v Považskej Bystrici

Flavour Fair - festival chutí 2019 je festivalom, ktorý už svojim 5. ročníkom prilákal opäť niekoľko stoviek návštevníkov. Festival je organizovaný firmou Big Green Egg Slovensko. Čo...
02.06.2019   
» čítaj celý blog

Už tento víkend bude tretie pokračovanie obľúbeného Food Festu v Trnave

V poradí už tretie pokračovanie obľúbeného Food Fest-u Trnava sa uskutoční na novom mieste - pred Nákupným centrom City Aréna. Všetkých milovníkov pouličných špecialít v duchu...
27.05.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou
Peter Varga
Toto jedlo vyzerá trochu komplikovane, ale nie je vôbec ťažké ho uvariť. Však posúď sám. Keď si prečítaš postup tak mi dáš určite za pravdu :-) Jedlo s receptom je od Petra Vargu, ktorý pôsobí ako šéfkuchár v hoteli The Gibson v Dubline, v Írsku.
◾ Niečo o Petrovi Vargovi:
Pochádza zo Slovenska. Najskôr varil v Bratislave, potom ho zlákal kamarát do Írska a tam už aj ostal. Jeho kuchárske umenie ochutnalo už nespočetné množstvo známych osobností a svetových celebrít (napr. Lady Gaga, JLO, Ed Sheeran, R.E.M., Coldplay).
Gastromenu.sk má tú česť, prinášať Petrove kuchárske umenie prostredníctvom týchto receptov. Toto je prvý recept. Týmto chceme Petrovi Vargovi poďakovať a už sa tešíme na jeho ďalšie kuchárske skvosty.

Blog napísal: Branislav Brežák

Tvoje Gastromenu.sk


Recept Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Hovädzie rebro:
  • 1 ks. hovädzie rebro
  • 1 ks. mrkva
  • 1 ks. zelerová stonka
  • 1 ks. bobkový list
  • 1 ks. biela cibuľa
  • 1 l. zeleninového vývaru
  • Fondant zo zemiakov:
  • 5 zemiakov
  • 100 g. masla
  • soľ
  • Pečené cibuľové pyré:
  • 2 biele cibule
  • 10 ml. medu
  • 5 ml. balsamikového octu
  • Tekvicové pyré:
  • 250 g. olúpanej a nakrájanej tekvice
  • 50 g. masla
  • soľ
  • Cibuľová souce:
  • 200 ml. červeného vína
  • 100 ml. hovädzieho vývaru
  • 50 g. perličkovej cibule
  • Parmezánová pena:
  • 200 g. smotany
  • 200 g. strúhaného parmezánu
  • soľ
  • Postup prípravy

    ◾ Príprava hovädzieho rebra:
    Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5 hodiny. Potom schladíme a opatrne odstránime z rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskôr.
    ◾ Zemiakový fondant:
    Zemiaky vložíme do pekáča a pridáme maslo. Osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymian. Zakryjeme fóliou a pečieme v rúre pri 160 °C 1 hodinu.
    ◾ Pečené cibuľové pyré:
    Neolúpanú bielu cibuľu pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 180 °C 1 hodinu. Keď je upečená, odstránime šupku z cibule a vložíme ju do mixéra. Pridáme med, balzamikový ocot, soľ a vymixujeme na hladké pyré.
    ◾ Tekvicové pyré:
    Nakrájanú tekvicu vložíme ho hrnca, zalejeme studenou vodou a osolíme. Privedieme do varu a varíme asi 15 až 20 minút do mäkka. Pridáme do mixéra a vyšľaháme do hladka. Pred koncom pridáme maslo na zjemnenie.
    ◾ Cibuľový jus:
    Šťavu z rebier privedieme do varu, pridáme červené víno a zredukujeme na hladkú šťavu do ktorej pridáme perličky cibule.
    ◾ Pena z parmezánu:
    Zahrejeme smotanu, pridáme parmezán a dochutíme soľou a korením.

    A už len kúzliť a kúzliť na tanieri :-))




    Trnava RumFest 2019 - prvý rumový festival na Slovensku
    Gastromenu.sk ti prináša niekoľko fotografií z tohoto, pre nás veľmi zaujímavého a veľmi podareného 1. ročníka festivalu, venovanému kvalitným rumom. Vydarený event určite nenechá ešte niekoľko týždňov nikoho chladným a už s určitosťou môžeme tvrdiť, že sa ďalšieho ročníku ako mediálny partner tohoto podujatia, u...
    » čekuj
    Aktualizované 17.06.2019