Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Ovocný koláč bez lepku, múky a cukru
Silvia Kollárová
To je tak krásne, keď v letnom období máme po ruke kopec chutného a sladkastého ovocia. Opäť moje jednoduché pečenie bez cukru a tentokrát aj bez múky. Aké ľahké je upiecť koláčik a sladiť iba ovocím. Zvolila som sladulinké tropické ovocie mango s kombináciou červených ríbezlí. Dokonalá sladkosť a zároveň kyselkavosť v ovocí. Keď som bola menšia, nikdy som nemala rada kyslé bobuľovité ovocie. A dnes patrí medzi moje najobľúbenejšie. Ak nemáte radi červené ríbezle, môžete si na vrch koláčika zvoliť podľa seba vaše obľúbené ovocie. Dúfam, že môj nový a jednoduchý recept bude pre vás opäť veľkým potešením v zdravom pečení bez múky a cukru.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Ovocný koláč bez lepku, múky a cukru na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • 1 ks. prezreté mango
  • 3 vajíčka
  • 1 lyžička mletej vanilky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 150 ml. hustejšieho kokosového mlieka
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 200 g. mandľovej múky
  • ríbezle
  • Postup prípravy

    Mango si ošúpeme a v mixéri vymiešame spolu s vajíčkami. Postupne pridávame ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Vymiešame úžasné chutné sladulinké cesto, ktoré vlejeme do silikónovej formy na koláče. Ak nemáte k dispozícii silikónovú formu, môžete cesto vliať do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch koláčikov som poukladala červené ríbezle. Ovocie môžete použiť aj podľa seba, aké máte radi. Dáme piecť na 180 °C, 40 - 45 minút. Po upečení treba koláč nechať úplne vychladnúť. Zaručujem úžasnú sladkastú chuť. Vďaka mangu opäť nie je potrebný žiaden cukor. Aké jednoduché je piecť sladké koláčiky bez cukru :-)

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová