Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Negroni
Štefan Gašparík
Miešanie drinkov je disciplína, ktorej sa má zhostiť vždy radšej šikovný barman. Nie je len podstatou drink dobre vymiešať, ale aj spraviť popri tom zaujímavé, nazvime to Crazy (ale o to profesionálne) Divadlo. A to nemyslím len na divadlo. Barman musí vložiť do tohoto aktu svoje umenie. Či je šikovný vo freestyle, alebo len v osvedčených receptoch a použitých kvalitných ingrediencií, zakaždým musí tento protagonista nálady (barman) vkladať do miešania svoju dušu. Dušu ako presvedčenie, ktorému uverí hosť, ktorý čaká na svoj drink.

Tento drink si môžeš samozrejme namiešať vo svojich domácich podmienkach aj sám.
Ale čo tak ho ochutnať od originálneho barmana! Štefan Gašparík je barman na svojom mieste a je vždy pripravený vo svojom bare Spirit v Trnave tento drink ti namiešať.
Tak neváhaj a inšpiruj sa v Spirit bare.

◾ Na zdravie :-)
Recept Negroni na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 1 porciu

  • 4 cl. Beefeater gin 24
  • 4 cl. Campari
  • 4 cl. Martini Rosso
  • 1 veľká kocka ľadu
  • Postup prípravy

    Drink vymiešame v šejkri a to postupne pridávaním najskôr 24 ročným Beefeater Ginom, Campari a Martini Rossom. Ideálne je mať všetko zachladené a dokonca aj pohár by mal mať minimálne takú teplotu, aby nám zbytočne drink neohrial. Možno dobrou radou je aj vyfrapovanie pohára, čo je vlastne ochladenie pohára ľadom. Vždy je tiež dôležité zvoliť správny pohár, ktorý dodá drinku potrebnú eleganciu a vzhľad.