čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog



Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru

Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...

Lovecká koliba u Michala

Bratislavská 19; 917 02 Trnava
Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk
Lovecká koliba u Michala ťa rada privíta a svojou bohatou obednou ponukou určite aj uspokojí. Tešíme sa na návštevu a tvoje objednávky....
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Marinovaný losos s avokádovým dipom
Peter Varga
Tu je ďalší recept z kuchyne Petra Vargu. Tentokrát je to niečo priam delikátne. U mňa veľmi obľúbený losos dopĺňa v tomto recepte zdravé avokádo. Kombinácia chutí limetiek a kôpru dodá rybe tú správnu chuť. Avokádovým dipom sa losos už len podčiarkne. Ako prílohu by sme mohli použiť opečený tmavý chlieb. Ale to už nechám na teba :-)

Varil Peter Varga - slovenský top kuchár šéfujúci kuchyni hotela The Gibson v Dubline.

Pozri si aj Petrov predchádzajúci recept Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou


Blog napísal: Branislav Brežák
Recept Marinovaný losos s avokádovým dipom na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Avokádový dip:
  • Marinovaný losos:
  • 500 g. filet z lososa
  • 4 lyžice soli
  • 4 lyžice cukru
  • 1 lyžička celé červené korenie (môže byť aj biele, alebo čierne)
  • polovica limetky
  • pól zväzku čerstvého kôpru
  • 1 ks. avokádo
  • polovica limetky
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • Postup prípravy

    Marinovaný losos:
    Filet (strana bez kože) posypeme soľou, cukrom a pokvapkáme limetkovou šťavou. V mažiari rozdrvíme červené korenie a nasypeme na lososa. Položíme naň aj čerstvý kôpor, nasekaný nadrobno. Všetko vmasírujeme do ryby. Toto opakujeme každú pol hodinu až kým sa soľ nerozpustí. Keď sa soľ a cukor rozpustí, necháme filet cez noc odležať. Časť s kožou aby nestvrdla, nesolíme. Veľmi by sa potom ťažko krájala. Na ďalší deň opatrne odstránime kožu z lososa. Ale tak, aby sme neporušili a neznehodnotili filet z lososa.

    Avokádový dip:
    Avokádo olúpeme, odstránime kôstku a rozmixujeme ho na jemnú kašu. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, ochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením.

    Filet z lososa nakrájame na tenučké plátky. Podávame s avokádovým dipom.