Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Marinovaný losos s avokádovým dipom
Peter Varga
Tu je ďalší recept z kuchyne Petra Vargu. Tentokrát je to niečo priam delikátne. U mňa veľmi obľúbený losos dopĺňa v tomto recepte zdravé avokádo. Kombinácia chutí limetiek a kôpru dodá rybe tú správnu chuť. Avokádovým dipom sa losos už len podčiarkne. Ako prílohu by sme mohli použiť opečený tmavý chlieb. Ale to už nechám na teba :-)

Varil Peter Varga - slovenský top kuchár šéfujúci kuchyni hotela The Gibson v Dubline.

Pozri si aj Petrov predchádzajúci recept Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou


Blog napísal: Branislav Brežák
Recept Marinovaný losos s avokádovým dipom na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Avokádový dip:
  • Marinovaný losos:
  • 500 g. filet z lososa
  • 4 lyžice soli
  • 4 lyžice cukru
  • 1 lyžička celé červené korenie (môže byť aj biele, alebo čierne)
  • polovica limetky
  • pól zväzku čerstvého kôpru
  • 1 ks. avokádo
  • polovica limetky
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • Postup prípravy

    Marinovaný losos:
    Filet (strana bez kože) posypeme soľou, cukrom a pokvapkáme limetkovou šťavou. V mažiari rozdrvíme červené korenie a nasypeme na lososa. Položíme naň aj čerstvý kôpor, nasekaný nadrobno. Všetko vmasírujeme do ryby. Toto opakujeme každú pol hodinu až kým sa soľ nerozpustí. Keď sa soľ a cukor rozpustí, necháme filet cez noc odležať. Časť s kožou aby nestvrdla, nesolíme. Veľmi by sa potom ťažko krájala. Na ďalší deň opatrne odstránime kožu z lososa. Ale tak, aby sme neporušili a neznehodnotili filet z lososa.

    Avokádový dip:
    Avokádo olúpeme, odstránime kôstku a rozmixujeme ho na jemnú kašu. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, ochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením.

    Filet z lososa nakrájame na tenučké plátky. Podávame s avokádovým dipom.