čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?

V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci...
13.10.2019   
» čítaj celý blog

Bábovka espresso

Vajíčka si riadne vymiešame s trstinovou melasou. Tá dodá cestu veľmi zvláštnu a zaujímavú chuť. Začneme pridávať ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Nakoniec...

Zemo pizzéria

Kalinčiakova 1; 917 01 Trnava
Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk Zemo pizzéria na www.gastromenu.sk
◾ Piváreň s pizzériou sa nachádza v širšom centre mesta Trnavy v lokalite známej ako Špíglsál. ◾ V letnom období máme k dispozícii...
» čekuj

Trnavský Októberfest vypukne vo štvrtok, sviatok pivárov potrvá tri dni

Sviatok pre milovníkov piva, ale aj dobrého jedla a zábavy. V City Parku na Trstínskej ulici vypukne už vo štvrtok 10. októbra 2019 druhý ročník trnavského Októberfestu. Októberfest...
09.10.2019   
» čítaj celý blog

3. ročník Gin Fest 2019 - čo sa pilo, čo sa jedlo

3. ročník Gin Fest 2019 zaujal odbornú aj širokú verejnosť na toľko, že sa stáva Gin teraz a na dobre dlhé, nasledujúce obdobie doslova módou v barovej zábave slovenských...
05.10.2019   
» čítaj celý blog

Víkend v znamení dobrého jedla, zábavy a útokov na chuťové poháriky. Od piatka do nedele bude v Trnave opäť Food Fest

Festival pouličného jedla Food Fest privíta milovníkov pouličných špecialít v duchu tradičnej kuchyne, ale aj modernej gastronómie, už tento víkend od piatka 4. do nedele 6. októbra 2019...
02.10.2019   
» čítaj celý blog

Aj z Pizza Piccolino si objednáš už on-line!

Pizza Piccolino je ďalším podnikom z ktorého si môžeš objednávať on-line. Tento on-line fenomén roztáča mútne vody aj v Trnave. V týchto časoch, kedy ľudia začínajú viac...
19.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Makovo čokoládový koláč (bez lepku, bez múky, bez cukru, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Čo tak ochutnať poriadnu dávku maku a horkej čokolády :-) Toto je božská a dokonalá kombinácia chutí. Dokonca bude chutiť aj tým, čo nemajú radi mak a makové koláče :-) A opäť som sa vyhýbala zbytočnému a nadmernému množstvu cukru. V kvalitnej horkej čokoláde sa predsa len nejaký ten cukor nachádza a koláčik som osladila aj banánom. Keď som priniesla koláč na ochutnávku susede, s úsmevom na perách povedala, že lepší čokoládový koláč s makom asi ešte ani nejedla :-) Niekedy skutočne s údivom a malým srdiečkom v sebe sledujem, ako moje okolie ľudí ochutnáva mnou upečené koláčiky. Víkend sa čochvíľa blíži a Ja mám pre vás opäť skvelý tip, ako si upiecť jednoduchý makovo čokoládový koláčik.

◾ Recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Makovo čokoládový koláč (bez lepku, bez múky, bez cukru, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajíčka
  • 1 banán
  • 150 ml. kokosového mlieka
  • 250 ml. 2 šálky mletého maku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 125 g. 82% kvalitnej horkej čokolády
  • Vrch:
  • 125 g. 82% kvalitnej horkej čokolády
  • kokosová smotana
  • Postup prípravy

    Banán roztlačíme úplne na kašu a spolu s vajíčkami zmixujeme do penista. Postupne pridáme ostatné suroviny a nakoniec primiešame rozpustenú horkú čokoládu. Cesto vlejeme do 18 cm formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C - 50 minút. Takisto môžete použiť aj 23 cm formu, ale koláčik bude potom nižší. Po upečení nechať riadne vychladnúť. Na vrch koláčika som priviedla do varu približne 100 až 150 ml kokosovej smotany a rozpustila v nej kvalitnú horkú čokoládu. Vznikne nám hustá poleva, ktorú rozotrieme po celom vrchu koláčika. Samozrejme vrch si môžete aj posypať kvalitným kakaom, nič tým nepokazíte. Opäť som nepoužila žiaden iný cukor, v čokoláde sa cukor dostatočne nachádza a Ja vo svojich receptoch rada cítim chuť všetkých surovín a nie len cukru. Môžem zaručiť, že budete nadmieru spokojní.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová




    GinFest 2019
    Ako mediálneho partnera si veľmi ceníme, že sme mohli odpropagovať tento festival Ginu v Bratislave. Na stránkach Gastromenu.sk ti prinášame zopár vybraných fotografií. Uži si ich atmosféru :-) ▶ Zároveň aj táto galéria slúži ako dobrá pozvánka na nasledujúci ročník. Takže sleduj nás aj naďalej, informácie k...
    » čekuj
    Aktualizované 05.10.2019