Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Krémeš
 Katarína Čavnická
Kto nemá rád krémeš? Ja ich zbožňujem. Aj keď už teraz si dávam väčší pozor na cukor a celkovo na kalórie, aspoň jednému takémuto kúsku neviem občas odolať. Okey, okey v tomto prípade boli dva. Prisahám!
◾ Moja priateľka krémeš občas upečie. Vlastne krémeš pečie hlavne príležitostne, keď sú nejaké oslavy. Ešte že len príležitostne! To nemyslím že by nechutil, len kto by neodolal. Že?

◾ Autor blogu a fotografie: Branislav Brežák

◾ Autor receptu: Katarína Čavnická

◾ Sleduj môj profil branislav.brezak a tiež profil kittika.kitti na Instagrame
Recept Krémeš na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 18 porcií

  • 2 ks. lístkové cesto (rolky)
  • 1,5 l. 3,5 % mlieko
  • 2 ks. zlatý klas (40 g.)
  • 1 ks. vanilkový puding (45 g.)
  • 1 ks. vanilínový cukor (20 g.)
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 5 lyžíc kryštáľového cukru
  • 2 ks. rastlinnej šľahačky v prášku (90 g.)
  • práškový cukor na posypanie
  • Postup prípravy

    Ako prvé upečieme lístkové cesto. Zo zlatého klasu, mlieka a pudingu uvaríme hustý krém. Pridáme krištáľový a vanilkový cukor. V 1,5 dcl. mlieka uvaríme 2 lyžice polohrubej múky. Vo vlažnom stave zmiešame obidve zmesi (aby sme zabránili zhrčkovaniu) a dobre vymixujeme. Vyšľaháme šľahačku z mlieka a rastlinného tuku v prášku. Nanesieme na cesto v poradí krém, šľahačka a prikryjeme druhým cestom. Dáme odležať do chladničky. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.
    ◾ Jedna rada na záver. Vrchné cesto po upečení narež na taký počet porcií, koľko uznáš za vhodné. My krájame na 18 kusov. Inak sa ti to neskôr nepodarí pekne nakrájať.