čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog



Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru

Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...

Lovecká koliba u Michala

Bratislavská 19; 917 02 Trnava
Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk
Lovecká koliba u Michala ťa rada privíta a svojou bohatou obednou ponukou určite aj uspokojí. Tešíme sa na návštevu a tvoje objednávky....
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu)
Silvia Kollárová
Poznáte ten pocit, keď máte chuť niečo skvelé upiecť, a vo vašej kuchyni sa veľa surovín v ten deň akurát nenachádza?

Pre mňa opäť žiaden problém. Ak chuť a myseľ neustále pracuje a nedá pokoj, nič iné nezostáva len opäť využiť moju čarovnú moc kreativity. Ak máte doma miesto masla chutný krémový tvaroh, nemusíte ľutovať, cesto raz dva vykúzlite. Verte neverte, lepšie cesto som asi nejedla, i keď trpezlivosť a hravosť pri tvorení klobúčikov bude na prvom mieste.

Skúšali ste už niekedy vo svojej kuchyni piecť s gaštanovou múkou?

Ak nie, tak vám skutočne odporúčam vyskúšať tú báječnú chuť a vôňu gaštanov pre mňa v čarovnej múke. Takou menšou závislosťou u mňa, je vždy vymyslieť chutný koláčik bez cukru. Chuť sladkých hrušiek v plnke s chrumkavými orechmi, vám vaše sladké chuťové poháriky zaručene pohladí.

Ešte nepečiete?

Tak šup do kuchyne a upečte si svoje sladké zdravé hruškové klobúčiky s nádychom gaštanov. Už dnes sa teším, aký nový kreatívny recept vám prinesiem nabudúce. Zahrajte sa s cestom a relaxujte :-)

◾ Ďalší recept v poradí tretí od foodblogerky Silvii Kollárovej.

Ďakujeme Silvii a tešíme sa na ďalšie zaujímavé recepty :-) Team Gastromenu.sk
Recept Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 300 g. tvarohu
  • 100 g. gaštanovej múky
  • 160 g. ovsenej múky bez lepku
  • 5 lyžíc kokosového oleja
  • Plnka:
  • 4 hrušky
  • 70 g. vlašských orechov
  • 1 lyžička cejlónskej škorice
  • pár klinčekov
  • Postup prípravy

    Zo surovín si vypracujeme rukami cesto a na riadne pomúčenej doske alebo silikónovej podložke, vyvaľkáme cesto približne na 5 mm hrúbku. Pomocou klasického okrúhleho pohára na vodu som vykrajovala kolieska. Hrušky na plnku si ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka so škoricou a klinčekmi. Môžete hrušky podliať troškou vody. Orechy si vždy vopred namočím do vody aspoň na dve hodinky, zbaviť ich plesní a toxínov. Hrušky aj s orechmi si zmixujeme na kašu, vznikne nám úžasne chutná plnka. Na každé koliesko som do stredu pridala trochu plnky a druhé koliesko som priložila opatrne tak, že som iba okraje cesta prstami postláčala. Obe kolieska iba po okrajoch prstami pritlačíte. Vznikne nám taký akoby klobúčik. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vrchy žĺtkom a dáme piecť na 180°C, asi 20 minút. Po upečení som klobúčiky trochu poprášila škoricou. Cesto je veľmi mäkučké a vďaka plnke s hruškami v kombinácii s orechmi, veľmi sladulinké.

    Autor: Silvia Kollárová