Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Makový koláč s upečenými hruškami (bez lepku a laktózy)

Vajíčka vymiešame s kokosovým cukrom do peny, pridáme šťavu z citróna a opäť vymiešame. Pridáme postupne olej, kokosové mlieko a ostatné suché suroviny. Použila som do koláčika...

Reštaurácia Bowling 33

Československej armády 308/26; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk
Sme reštaurácia a donášková služba, ktorá sa presťahovala z Reštaurácie a kaviarne Alfrédo do novozrekonštruovaných priestorov Bowlingu...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu)
Silvia Kollárová
Poznáte ten pocit, keď máte chuť niečo skvelé upiecť, a vo vašej kuchyni sa veľa surovín v ten deň akurát nenachádza?

Pre mňa opäť žiaden problém. Ak chuť a myseľ neustále pracuje a nedá pokoj, nič iné nezostáva len opäť využiť moju čarovnú moc kreativity. Ak máte doma miesto masla chutný krémový tvaroh, nemusíte ľutovať, cesto raz dva vykúzlite. Verte neverte, lepšie cesto som asi nejedla, i keď trpezlivosť a hravosť pri tvorení klobúčikov bude na prvom mieste.

Skúšali ste už niekedy vo svojej kuchyni piecť s gaštanovou múkou?

Ak nie, tak vám skutočne odporúčam vyskúšať tú báječnú chuť a vôňu gaštanov pre mňa v čarovnej múke. Takou menšou závislosťou u mňa, je vždy vymyslieť chutný koláčik bez cukru. Chuť sladkých hrušiek v plnke s chrumkavými orechmi, vám vaše sladké chuťové poháriky zaručene pohladí.

Ešte nepečiete?

Tak šup do kuchyne a upečte si svoje sladké zdravé hruškové klobúčiky s nádychom gaštanov. Už dnes sa teším, aký nový kreatívny recept vám prinesiem nabudúce. Zahrajte sa s cestom a relaxujte :-)

◾ Ďalší recept v poradí tretí od foodblogerky Silvii Kollárovej.

Ďakujeme Silvii a tešíme sa na ďalšie zaujímavé recepty :-) Team Gastromenu.sk
Recept Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 300 g. tvarohu
  • 100 g. gaštanovej múky
  • 160 g. ovsenej múky bez lepku
  • 5 lyžíc kokosového oleja
  • Plnka:
  • 4 hrušky
  • 70 g. vlašských orechov
  • 1 lyžička cejlónskej škorice
  • pár klinčekov
  • Postup prípravy

    Zo surovín si vypracujeme rukami cesto a na riadne pomúčenej doske alebo silikónovej podložke, vyvaľkáme cesto približne na 5 mm hrúbku. Pomocou klasického okrúhleho pohára na vodu som vykrajovala kolieska. Hrušky na plnku si ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka so škoricou a klinčekmi. Môžete hrušky podliať troškou vody. Orechy si vždy vopred namočím do vody aspoň na dve hodinky, zbaviť ich plesní a toxínov. Hrušky aj s orechmi si zmixujeme na kašu, vznikne nám úžasne chutná plnka. Na každé koliesko som do stredu pridala trochu plnky a druhé koliesko som priložila opatrne tak, že som iba okraje cesta prstami postláčala. Obe kolieska iba po okrajoch prstami pritlačíte. Vznikne nám taký akoby klobúčik. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vrchy žĺtkom a dáme piecť na 180°C, asi 20 minút. Po upečení som klobúčiky trochu poprášila škoricou. Cesto je veľmi mäkučké a vďaka plnke s hruškami v kombinácii s orechmi, veľmi sladulinké.

    Autor: Silvia Kollárová