čo ti chýba na Gatromenu ?



1. Trnava RumFest splnil moje očakávania na jednotku

Pokiaľ si si nevšimol, tak včera 15.06.2019 sa konal v Trnave prvý rumový festival. Trnavské Nádvorie bolo tým miestom, kde sa barmani a barmanky pred sebou predháňali svojim umením. Kde...
19.06.2019   
» čítaj celý blog

Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy

Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami...

History pizzéria, café bar, disko

Trojičné námestie 11; 917 01 Trnava
History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk History pizzéria, café bar, disko na www.gastromenu.sk
Nachádzame sa priamo v centre mesta na hlavnom Trojičnom námestí v "Zelenom dome" v Trnave. Reštaurácia, pizzéria je situoavaná v...
» čekuj

Pivný pochod Trnavská 13, a ako dopadla?

Bohužiaľ rekord sa nekonal. Účastníkov pochodu bolo 3078. Na druhú stranu aj to je obrovské číslo, wow :-) Z úvodu musím poznamenať, že som bol na tomto pivnom pochode prvý krát. A...
17.06.2019   
» čítaj celý blog

Kráľovské privilégium: oslávme spoločne 600-ročnicu na Trnavskej 13

Trnava dostala pred 600 rokmi kráľovskú výsadu. Mohla začať variť a predávať pivo. Pozývame ťa na pochod a oslavy jubilejného a tento rok významného ročníku Trnavskej 13. OZ...
10.06.2019   
» čítaj celý blog

Boli sme na Flavour Fair - Festival chutí v Považskej Bystrici

Flavour Fair - festival chutí 2019 je festivalom, ktorý už svojim 5. ročníkom prilákal opäť niekoľko stoviek návštevníkov. Festival je organizovaný firmou Big Green Egg Slovensko. Čo...
02.06.2019   
» čítaj celý blog

Už tento víkend bude tretie pokračovanie obľúbeného Food Festu v Trnave

V poradí už tretie pokračovanie obľúbeného Food Fest-u Trnava sa uskutoční na novom mieste - pred Nákupným centrom City Aréna. Všetkých milovníkov pouličných špecialít v duchu...
27.05.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy
Silvia Kollárová
Ďalší z mojich obľúbených receptov na jednoduchý chlebík so sladkými čučoriedkami a opäť bez cukru. Zbožňujem piecť a tvoriť recepty, ak pridám ako sladidlo do mojich koláčov iba sladulinké ovocie. Čučoriedky sú moje najobľúbenejšie ovocie, ktoré v našej domácnosti nemôže nikdy chýbať. Aké je vaše obľúbené ovocie, ktoré nemôže chýbať u vás doma? Nemajte strach, ak to nie sú čučoriedky, tak v tomto koláčiku si ich určite zamilujete. Pre tých, ktorí majú radi sladké raňajky, je ideálny štartom do nového pracovného dňa. Ak si pridáte na chlebík orechové maslo alebo pomazánku z čučoriedok, budete mať energie dostatok na celý deň. Tak čo, máte už nejaký nápad na sladké raňajky? Ak nie, vyskúšajte opäť môj jednoduchý a rýchly recept bez cukru.

◾ Ďalší recept, v poradí piaty od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 3 ks. vajíčka
  • 1 a 1/2 banánu
  • 150 ml. (pól šálky) kokosového mlieka
  • 1 šálka mletého kokosu (250 ml.)
  • 1 šálka kukuričnej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Plnka:
  • 250 g. čerstvé čučoriedky
  • Chia semienka
  • Postup prípravy

    Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s banánom do penista. Banán si vždy roztlačím najprv vidličkou. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec do cesta vmiešame opatrne vyšľahané bielka so štipkou soli. Čučoriedky na plnku si podlejeme trochou vody a uvaríme do zhustnutia. Treba si to odsledovať, aby sa vám plnka nepripálila a nebola príliš hustá. Polovicu cesta vlejeme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie, pridáme plnku a pokúsime sa ju porozťahovať po ceste čo najviac. Opäť vlejeme druhú časť cesta a s troškou fantázie si na vrchu chlebíka vytvoríme mozaiku. Ja si vždy pomáham s nožíkom a pohrám sa s cestom. Dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Ja som si na chlebík pridala ešte ďalšiu pomazánku z čučoriedok, ktoré som opäť rozvarila, pridala trošku chia semienok a zdravá pomazánka je hotová. Vynikajúca voľba trebárs na raňajky a nemusíte mať strach, chlebík je skutočne sladulinký vďaka čučoriedkam.

    S láskou k zdravému pečeniu Silvia Kollárová




    Trnava RumFest 2019 - prvý rumový festival na Slovensku
    Gastromenu.sk ti prináša niekoľko fotografií z tohoto, pre nás veľmi zaujímavého a veľmi podareného 1. ročníka festivalu, venovanému kvalitným rumom. Vydarený event určite nenechá ešte niekoľko týždňov nikoho chladným a už s určitosťou môžeme tvrdiť, že sa ďalšieho ročníku ako mediálny partner tohoto podujatia, u...
    » čekuj
    Aktualizované 17.06.2019