Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Hedon coffee & cocktail

Trojičné námestie 3; 917 01 Trnava
Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk Hedon coffee & cocktail na www.gastromenu.sk
Manifestom baru je pracovať s poctivými a prémiovými surovinami a pretavovať ich do prvotriednych cocktailov. Hedon je celodenná prevádzka,...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy
Silvia Kollárová
Ďalší z mojich obľúbených receptov na jednoduchý chlebík so sladkými čučoriedkami a opäť bez cukru. Zbožňujem piecť a tvoriť recepty, ak pridám ako sladidlo do mojich koláčov iba sladulinké ovocie. Čučoriedky sú moje najobľúbenejšie ovocie, ktoré v našej domácnosti nemôže nikdy chýbať. Aké je vaše obľúbené ovocie, ktoré nemôže chýbať u vás doma? Nemajte strach, ak to nie sú čučoriedky, tak v tomto koláčiku si ich určite zamilujete. Pre tých, ktorí majú radi sladké raňajky, je ideálny štartom do nového pracovného dňa. Ak si pridáte na chlebík orechové maslo alebo pomazánku z čučoriedok, budete mať energie dostatok na celý deň. Tak čo, máte už nejaký nápad na sladké raňajky? Ak nie, vyskúšajte opäť môj jednoduchý a rýchly recept bez cukru.

◾ Ďalší recept, v poradí piaty od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 3 ks. vajíčka
  • 1 a 1/2 banánu
  • 150 ml. (pól šálky) kokosového mlieka
  • 1 šálka mletého kokosu (250 ml.)
  • 1 šálka kukuričnej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Plnka:
  • 250 g. čerstvé čučoriedky
  • Chia semienka
  • Postup prípravy

    Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s banánom do penista. Banán si vždy roztlačím najprv vidličkou. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec do cesta vmiešame opatrne vyšľahané bielka so štipkou soli. Čučoriedky na plnku si podlejeme trochou vody a uvaríme do zhustnutia. Treba si to odsledovať, aby sa vám plnka nepripálila a nebola príliš hustá. Polovicu cesta vlejeme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie, pridáme plnku a pokúsime sa ju porozťahovať po ceste čo najviac. Opäť vlejeme druhú časť cesta a s troškou fantázie si na vrchu chlebíka vytvoríme mozaiku. Ja si vždy pomáham s nožíkom a pohrám sa s cestom. Dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Ja som si na chlebík pridala ešte ďalšiu pomazánku z čučoriedok, ktoré som opäť rozvarila, pridala trošku chia semienok a zdravá pomazánka je hotová. Vynikajúca voľba trebárs na raňajky a nemusíte mať strach, chlebík je skutočne sladulinký vďaka čučoriedkam.

    S láskou k zdravému pečeniu Silvia Kollárová