čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog



Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru

Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...

Lovecká koliba u Michala

Bratislavská 19; 917 02 Trnava
Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk
Lovecká koliba u Michala ťa rada privíta a svojou bohatou obednou ponukou určite aj uspokojí. Tešíme sa na návštevu a tvoje objednávky....
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Domáci utopenci
Ľuboš Brežák
Na začiatok je dôležité kúpiť tie správne špekačky. Nesmú byť ani chudé, ale čo je hlavnejšie nesmú byť tučné. Dokonca sú v niektorých chrupky, a to nieje pre tento recept vôbec vhodné. Kúzlo utopencov je vlastne v ich odležaní v zeleninovo-octovom náleve, ktorý je dochutený koreninami. Takisto treba zvoliť aj správnu dĺžku odležania utopencov, ktorá musí byť minimálne 10 dní. Tento recept sme skúšali ale viac krát a nám sa osvedčila dĺžka 20 dní. Čiže poďme na to, dolu čítaj recept.

Môžeš sa tešiť aj na ďalšie recepty z našej kuchyne. Postupne ti ich budeme servírovať .))

Team Gastromenu.sk .. a menovite

Recept pripravil a vyladil Ľuboš Brežák - šéf programátor

Foto a text: Branislav Brežák - bloger, fotograf a šéf manažér
Recept Domáci utopenci na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 10 porcií

  • 8 ks. špekačiek
  • 6 dl. vody
  • 2 dl. octu
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • 1 lyžica soli
  • 2 ks. bielej cibuľe
  • 2 ks. červenej cibuľe
  • 1 ks. tmavozelená paprika
  • 1 ks. červená paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • celé korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • Postup prípravy

    Ako prvé začíname s nálevom. Do hrnca vlejeme vodu, ocot, cukor, soľ, korenie a dobre premiešame. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Ďalej si pripravíme špekačky, ošúpeme ich a nakrájame pozdĺž na 4 kusy. Očistíme cibuľu, cesnak, papriku a na tenké pásiky nakrájame. Zoberieme si väčší zaváraninový pohár a postupne prekladáme zeleninu so špekačkami. Nezabudni pridať korenie, ktoré ostalo po scedení z uvareného nálevu. Vychladnutým a scedeným nálevom zalejeme utopencov až po vrch pohára. Zavrieme viečkom a dáme na tmavé miesto odležať 20 dní.