Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Domáci utopenci
Ľuboš Brežák
Na začiatok je dôležité kúpiť tie správne špekačky. Nesmú byť ani chudé, ale čo je hlavnejšie nesmú byť tučné. Dokonca sú v niektorých chrupky, a to nieje pre tento recept vôbec vhodné. Kúzlo utopencov je vlastne v ich odležaní v zeleninovo-octovom náleve, ktorý je dochutený koreninami. Takisto treba zvoliť aj správnu dĺžku odležania utopencov, ktorá musí byť minimálne 10 dní. Tento recept sme skúšali ale viac krát a nám sa osvedčila dĺžka 20 dní. Čiže poďme na to, dolu čítaj recept.

Môžeš sa tešiť aj na ďalšie recepty z našej kuchyne. Postupne ti ich budeme servírovať .))

Team Gastromenu.sk .. a menovite

Recept pripravil a vyladil Ľuboš Brežák - šéf programátor

Foto a text: Branislav Brežák - bloger, fotograf a šéf manažér
Recept Domáci utopenci na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 10 porcií

  • 8 ks. špekačiek
  • 6 dl. vody
  • 2 dl. octu
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • 1 lyžica soli
  • 2 ks. bielej cibuľe
  • 2 ks. červenej cibuľe
  • 1 ks. tmavozelená paprika
  • 1 ks. červená paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • celé korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • Postup prípravy

    Ako prvé začíname s nálevom. Do hrnca vlejeme vodu, ocot, cukor, soľ, korenie a dobre premiešame. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Ďalej si pripravíme špekačky, ošúpeme ich a nakrájame pozdĺž na 4 kusy. Očistíme cibuľu, cesnak, papriku a na tenké pásiky nakrájame. Zoberieme si väčší zaváraninový pohár a postupne prekladáme zeleninu so špekačkami. Nezabudni pridať korenie, ktoré ostalo po scedení z uvareného nálevu. Vychladnutým a scedeným nálevom zalejeme utopencov až po vrch pohára. Zavrieme viečkom a dáme na tmavé miesto odležať 20 dní.