čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog



Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru

Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...

Lovecká koliba u Michala

Bratislavská 19; 917 02 Trnava
Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk
Lovecká koliba u Michala ťa rada privíta a svojou bohatou obednou ponukou určite aj uspokojí. Tešíme sa na návštevu a tvoje objednávky....
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Cestoviny Carbonara
Branislav Brežák
Je veľa receptov na špagety Carbonara. Ponúkam ti môj recept, ktorý som si ja obľúbil a za tie roky som ho ani nejako zvlášť nezmenil. Ale pozor, tento recept nie je nejako moc diétny. Takže, keď potrebuješ chudnúť, tu by sa si mal rozhodnúť, či budeš ďalej pokračovať v čítaní. V prvom rade je dôležitá slanina a aj šunka, ktorú na základ omáčky použiješ. Poďme na to.

▶ Sleduj aj môj profil branislav.brezak na Instagrame.
Recept Cestoviny Carbonara na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 2 porcie

  • 100 g. slanina
  • 200 g. šunka
  • 250 g. cestoviny
  • 250 ml. smotana na šľahanie 40%
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g. parmezánu
  • 1 ks. vaječné žĺtko
  • petržlenová vňať
  • olivový olej
  • Postup prípravy

    Slaninu, môže byť mäsovejšia, nakrájaj na kocky. Tak isto nakrájaj aj šunku. Na olivovom oleji opeč slaninu, potom šunku a na koniec aj plátky cesnaku. Celá kuchyňa musí rozvoniavať, vtedy je ten správny moment pridať trochu vody v ktorej sa varili cestoviny. Voda v ktorej varíš cestoviny, musí byť akurát osolená. Neskôr by si omáčku mohol ľahko presoliť, ideme ďalej. Ja používam na dve porcie jednu smotanu na šľahanie, čím má viac obsahu tuku tým lepšie. Ako som avizoval, tento recept nie je pre tých, ktorí si držia štíhlu líniu. Po zovretí a dochutení omáčky čiernym korením a soľou, pridaj neopláchnuté cestoviny. Doma asi najčastejšie používam špirály, ale mne chutia s touto omáčkou aj iné druhy cestovín. Na zahustenie pridaj strúhaný parmezán. Ako slovenský fígeľ, môžeš použiť na zahustenie vaječné žĺtko. Priznám sa, že v domácich podmienkach používam na zahustenie variant s domácim vaječným žĺtkom. Na ozdobenie a záverečné dochutenie použi čerstvú petržlenovú vňať a čerstvo pomleté čierne korenie.

    Do varenia Branislav Brežák