Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Cestoviny Carbonara
Branislav Brežák
Je veľa receptov na špagety Carbonara. Ponúkam ti môj recept, ktorý som si ja obľúbil a za tie roky som ho ani nejako zvlášť nezmenil. Ale pozor, tento recept nie je nejako moc diétny. Takže, keď potrebuješ chudnúť, tu by sa si mal rozhodnúť, či budeš ďalej pokračovať v čítaní. V prvom rade je dôležitá slanina a aj šunka, ktorú na základ omáčky použiješ. Poďme na to.

▶ Sleduj aj môj profil branislav.brezak na Instagrame.
Recept Cestoviny Carbonara na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 2 porcie

  • 100 g. slanina
  • 200 g. šunka
  • 250 g. cestoviny
  • 250 ml. smotana na šľahanie 40%
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g. parmezánu
  • 1 ks. vaječné žĺtko
  • petržlenová vňať
  • olivový olej
  • Postup prípravy

    Slaninu, môže byť mäsovejšia, nakrájaj na kocky. Tak isto nakrájaj aj šunku. Na olivovom oleji opeč slaninu, potom šunku a na koniec aj plátky cesnaku. Celá kuchyňa musí rozvoniavať, vtedy je ten správny moment pridať trochu vody v ktorej sa varili cestoviny. Voda v ktorej varíš cestoviny, musí byť akurát osolená. Neskôr by si omáčku mohol ľahko presoliť, ideme ďalej. Ja používam na dve porcie jednu smotanu na šľahanie, čím má viac obsahu tuku tým lepšie. Ako som avizoval, tento recept nie je pre tých, ktorí si držia štíhlu líniu. Po zovretí a dochutení omáčky čiernym korením a soľou, pridaj neopláchnuté cestoviny. Doma asi najčastejšie používam špirály, ale mne chutia s touto omáčkou aj iné druhy cestovín. Na zahustenie pridaj strúhaný parmezán. Ako slovenský fígeľ, môžeš použiť na zahustenie vaječné žĺtko. Priznám sa, že v domácich podmienkach používam na zahustenie variant s domácim vaječným žĺtkom. Na ozdobenie a záverečné dochutenie použi čerstvú petržlenovú vňať a čerstvo pomleté čierne korenie.

    Do varenia Branislav Brežák