čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog



Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru

Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...

Lovecká koliba u Michala

Bratislavská 19; 917 02 Trnava
Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk
Lovecká koliba u Michala ťa rada privíta a svojou bohatou obednou ponukou určite aj uspokojí. Tešíme sa na návštevu a tvoje objednávky....
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy
Silvia Kollárová
Čerešničky, čerešničky, čerešne, vy ste sa mi rozsypali po ceste :-) Určite všetci poznáte túto pesničku. Pamätám si ako na základnej škole, sme sa všetci v triede museli postaviť a povinne spievať na hudobnej výchove rôzne pesničky. Toľko veľa smiechu sme zažili a skvelej nálady pri hlasitom spievaní. Niekedy na tie krásne školské časy s radosťou spomínam. Máme tu obdobie jahôd, čerešní a iných druhov ovocia. Tak som sa rozhodla vám predstaviť môj skvelý recept s príchuťou mäty, čokolády a čerešní. Po zjedení každého kúsku koláčika, zažijete neopakovateľný zážitok v ústach s neuveriteľnou chuťou mäty. Táto kombinácia chutí predsa nemôže sklamať. Čokoláda a čerešne dokopy, tvoria dokonalé zladenie chutí. Ak máte doma čerešne a chuť k pečeniu, budem rada ak opäť vyskúšate môj ďalší recept s príchuťou mäty a skvelej horkej čokolády.

◾ Ďalší recept, v poradí šiesty od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajíčka
  • 150 ml. kokosového mlieka
  • 50 g. mandľovej múky
  • 100 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 a 1/2 lyžice trstinovej melasy
  • 100 g. 76% kvalitnej horkej čokolády
  • 150 - 200g. čerstvých čerešní
  • veľa čerstvej mäty (najlepšie rôzne druhy)
  • Postup prípravy

    Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami v smootie mixéry. Vlejeme do misky, pridáme trstinovú melasu a opäť vyšľaháme v mixéry. Ak použijete iné sladidlo, chuť môže byť trochu odlišná. Postupne pridávame ostatné suroviny. Nakoniec primiešame kvalitnú horkú čokoládu, rozpustenú nad parou a čerstvé čerešne. Vlejeme do chlebovej formy, vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Koláčik si môžete oživiť rozpustenou čokoládovou polevou. Zaručujem neuveriteľnú chuť po zjedení koláčika. Budete cítiť v ústach chuť mäty, ale záleží koľko jej pridáte do koláčika. Doporučujem čo najviac. Výborná kombinácia čokolády, čerešní a mäty nemôže predsa nikdy sklamať.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová