čo ti chýba na Gatromenu ?



Najlepší kuchár je Tomáš Lysý, najlepšie reštaurácie sú Sissi, Gašperov mlyn a UFO watch.taste.groove

Na slávnostnom večeri Gurmán Award v Bratislave sa v nedeľu 30. 6. odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci...
01.07.2019   
» čítaj celý blog

Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Vajíčka si oddelíme a žĺtka s roztlačeným banánom vymiešame do penista. Pridáme kokosové mlieko, ryžový olej a postupne ostatné suroviny. Cesto vlejeme na menší plech, vystlaný...

Bistro Pizza Exxpres

Dohnányho 2; 917 02 Trnava
Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk Bistro Pizza Exxpres na www.gastromenu.sk
Útulná, štýlovo zariadená, bezbariérovým prístupom neprehliadnuteľná pizzéria v blízkosti železničnej stanice a fakultnej nemocnice...
» čekuj

On-line objednávanie obedového menu na Gastromenu.sk je tu!

Plne funkčný systém on-line objednávania obedových menu bol dňa 25.6.2019 spustený do prevádzky. Systém, ktorý ti umožňuje pri každom nákupe obedového menu nasporiť svoj vlastný...
26.06.2019   
» čítaj celý blog

Bratislavskí gurmáni sa cez víkend stretnú v Parku Andreja Hlinku

Gurmáni sú pôžitkári a radi stolujú na pekných miestach. A takým sa stane cez víkend 21. - 23. 6. Park Andreja Hlinku v Ružinove. "Gurmán festival Bratislava sa sťahuje do...
20.06.2019   
» čítaj celý blog

1. Trnava RumFest splnil moje očakávania na jednotku

Pokiaľ si si nevšimol, tak včera 15.06.2019 sa konal v Trnave prvý rumový festival. Trnavské Nádvorie bolo tým miestom, kde sa barmani a barmanky pred sebou predháňali svojim umením. Kde...
19.06.2019   
» čítaj celý blog

Pivný pochod Trnavská 13, a ako dopadla?

Bohužiaľ rekord sa nekonal. Účastníkov pochodu bolo 3078. Na druhú stranu aj to je obrovské číslo, wow :-) Z úvodu musím poznamenať, že som bol na tomto pivnom pochode prvý krát. A...
17.06.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Čerešňová bábovka
Silvia Kollárová
Milujem leto, moje najkrajšie obdobie v roku. Zima má tiež v sebe úžasné čaro, ale leto vždy zostane v mojej mysli najkrajším obdobím plných zážitkov a udalostí v mojom živote. Spomínam si opäť na skvelé víkendové rána s kamarátmi pri kávičke vonku na terase, so sviežim ovocným koláčikom roztekajúcim ovocím sa na vrchu. Ach, tá šťavnatosť a čerstvosť v krásnom farebnom ovocí, na to nikdy nezabudnem. Ako keby to bolo len včera :-)! Ten čas veľmi rýchlo letí. Krásne spomienky v nás nikdy nezostarnú a vždy sa k nim rada vraciam. Takisto to bolo aj pri pečení tejto úžasnej šťavnatej bábovky s čerešňami. Veľmi jednoduchá a nie náročná na prípravu, pre každú šikovnú gazdinku, čo rada pečie. Ak si na bábovku rozlejete kvalitnú horkú čokoládu, budete si všetky prsty oblizovať :-). Myslíte si, že to nie je možné? Tak neváhajte a vyskúšajte opäť môj jednoduchý recept na skvelú bábovku s čerešňami, poliatou horkou čokoládou. Určite mi dáte za pravdu, neodolateľná kombinácia všetkých chutí.

◾ Ďalší recept, v poradí ôsmy od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Čerešňová bábovka na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 5 vajíčok
  • 100 - 150g. čerstvých čerešní
  • 150 ml. kokosového mlieka
  • 150 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 šálka mletých mandlí
  • 1 a 1/2 lyžice trstinovej melasy
  • 1/2 lyžice karobového prášku (náhrada kakaa)
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Vrch:
  • 100 g. vegan horkej čokolády
  • Postup prípravy

    Vajíčka si vymiešame do penista s trstinovou melasou a postupne pridáme kokosové mlieko, olivový olej a ostatné suroviny. Nakoniec si primiešame do cesta pár vykôstkovaných čerešní. Miesto karobového prášku môžete pridať do cesta kakao. Cesto vlejeme do formy na bábovku a dáme piecť na 180 °C, 40 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme z formy. Na vrch bábovky si rozpustíme nad parou horkú čokoládu a polejeme ňou bábovku. Ak použijete iné sladidlo ako trstinovú melasu, chuť môže byť odlišná. Trstinová melasa má výraznú zvláštnu nešpecifikovanú chuť. Je veľmi zdravou variantou sladenia a u nás je veľmi obľúbená. Bábovka nie je vôbec náročná na pečenie, verím že si jej chuť rýchlo zamilujete v kombinácii s čerešňami.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová