čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


Aj z Pizza Piccolino si objednáš už on-line!

Pizza Piccolino je ďalším podnikom z ktorého si môžeš objednávať on-line. Tento on-line fenomén roztáča mútne vody aj v Trnave. V týchto časoch, kedy ľudia začínajú viac...
19.09.2019   
» čítaj celý blog

Citrónový ríbezľový koláč bez lepku a cukru

Najprv si nastrúhame kôru z dvoch citrónov a z troch citrónov vytlačíme šťavu do misky. Banány si roztlačíme a zmixujeme aj s vajíčkami do penista. Maslo si rozpustíme nad parou,...

Reštaurácia Šrámek

Suchá nad Parnou 263; 919 01 Suchá nad Parnou
Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk Reštaurácia Šrámek na www.gastromenu.sk
Restaurant Pizza Šrámek nájdete v obci Suchá nad Parnou, len kúsok od Trnavy. Ponúkame špeciality domácej i zahraničnej kuchyne, pizzu a v...
» čekuj

FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Čerešňová bábovka
Silvia Kollárová
Milujem leto, moje najkrajšie obdobie v roku. Zima má tiež v sebe úžasné čaro, ale leto vždy zostane v mojej mysli najkrajším obdobím plných zážitkov a udalostí v mojom živote. Spomínam si opäť na skvelé víkendové rána s kamarátmi pri kávičke vonku na terase, so sviežim ovocným koláčikom roztekajúcim ovocím sa na vrchu. Ach, tá šťavnatosť a čerstvosť v krásnom farebnom ovocí, na to nikdy nezabudnem. Ako keby to bolo len včera :-)! Ten čas veľmi rýchlo letí. Krásne spomienky v nás nikdy nezostarnú a vždy sa k nim rada vraciam. Takisto to bolo aj pri pečení tejto úžasnej šťavnatej bábovky s čerešňami. Veľmi jednoduchá a nie náročná na prípravu, pre každú šikovnú gazdinku, čo rada pečie. Ak si na bábovku rozlejete kvalitnú horkú čokoládu, budete si všetky prsty oblizovať :-). Myslíte si, že to nie je možné? Tak neváhajte a vyskúšajte opäť môj jednoduchý recept na skvelú bábovku s čerešňami, poliatou horkou čokoládou. Určite mi dáte za pravdu, neodolateľná kombinácia všetkých chutí.

◾ Ďalší recept, v poradí ôsmy od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Čerešňová bábovka na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 5 vajíčok
  • 100 - 150g. čerstvých čerešní
  • 150 ml. kokosového mlieka
  • 150 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 šálka mletých mandlí
  • 1 a 1/2 lyžice trstinovej melasy
  • 1/2 lyžice karobového prášku (náhrada kakaa)
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Vrch:
  • 100 g. vegan horkej čokolády
  • Postup prípravy

    Vajíčka si vymiešame do penista s trstinovou melasou a postupne pridáme kokosové mlieko, olivový olej a ostatné suroviny. Nakoniec si primiešame do cesta pár vykôstkovaných čerešní. Miesto karobového prášku môžete pridať do cesta kakao. Cesto vlejeme do formy na bábovku a dáme piecť na 180 °C, 40 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme z formy. Na vrch bábovky si rozpustíme nad parou horkú čokoládu a polejeme ňou bábovku. Ak použijete iné sladidlo ako trstinovú melasu, chuť môže byť odlišná. Trstinová melasa má výraznú zvláštnu nešpecifikovanú chuť. Je veľmi zdravou variantou sladenia a u nás je veľmi obľúbená. Bábovka nie je vôbec náročná na pečenie, verím že si jej chuť rýchlo zamilujete v kombinácii s čerešňami.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová