čo ti chýba na Gatromenu ?



Po novom sme začali už aj kvízovať - hraj o vstupenky na naj grilovačku

V dávnej, pradávnej dobe sme na Gastromenu.sk kvízovali. Po novom kvízujeme opäť! :-)) Ok. Pekne poporiadku. V minulosti Gastromenu.sk zaviedlo mnoho systémov, ktoré boli zaručenou...
10.05.2019   
» čítaj celý blog

Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou

◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

V Trnave fičia raňajky. Vieš o tom?

Bude to Omeleta, Ham & eggs, alebo Panini? Tak to ti prezradí tento blog. A ešte ako začnem, skús si najprv prezrieť priložené fotografie a pripraviť sa tým ešte lepšie na túto tému...
28.04.2019   
» čítaj celý blog

Countryfest Bohunice 2019: Ani toto leto sa nudiť rozhodne nebudete

S príchodom leta sa v Jaslovských Bohuniciach uskutoční ďalší ročník obľúbeného country festivalu. Aj tento raz sa môžete tešiť na kvalitnú hudbu od domácich, ale aj zahraničných...
21.04.2019   
» čítaj celý blog

Párty na ktorú sa nezabúda - La Cantine

Je veľa spôsobov ako si zorganizovať svoju párty. Najdôležitejšie pre každého je aby jeho párty dopadla tak, že si ju pozvaní budú pamätať ešte niekoľko rokov. Však o to ide,...
13.04.2019   
» čítaj celý blog

Sleduj aj večerné menu na Gastromenu.sk

Už aj v tejto ponuke večerného menu si môžeš vybrať z jedál na Gastromenu.sk . Dlhoročná ponuka obedového menu je už niekoľko mesiacov rozšírená na ďalšie 3, a to ponuka...
09.04.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru
Zbožňujem byť kreatívna v pečení a vymýšľaní receptov mojich zdravších variant koláčov. Takisto to bolo aj v tomto prípade a zvolila som sladký zemiak batát, ktorý dokáže osladiť koláč bez pridania cukru. Batát je veľmi vďačný, môžete ho použiť či v sladkej aj v slanej kuchyni. U nás doma máme radi aj batátové hranolky s rôznymi bylinkami upečené v rúre. Môžete ho použiť do plnky, ako som zvolila v tomto koláčiku aj Ja. Mám rada, keď sú moje koláče vždy niečím zvláštne, či už vzhľadom alebo chuťou. Veľakrát upečiem koláč a objavujem vo svojich chuťových bunkách, vždy niečo nové a zaujímavé. Batát som skombinovala so sušenými ďatlami a mandľovou múkou. Cesto bolo neuveriteľne ľahké a sladulinké a v spojení s plnkou dokonalé. Ak zvolíte na vrch koláčika ešte tvarohovú plnku ako doplnok, neoľutujete. Ako sa vraví, k dokonalosti chýbal už len menší krôčik a tvarohová plnka to úžasne zladila. Prajem skvelé a radostné pečenie. Autor Silvia Kollárová.

◾ Od dnes milí fanúšici nájdete na stránkach Gastromenu.sk recepty aj od foodblogerky Silvii Kollárovej. Týmto sa jej chceme srdečne poďakovať a už sa tešíme na jej ďalšie zaujímavé recepty :-) Team Gastromenu.sk
Recept Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 10 porcií

  • Cesto:
  • 4 ks. vajíčka
  • 60 g. sušené ďatle
  • 1 dl. ryžového mlieka
  • 4 lyžice ryžového oleja
  • 2 hrnčeky surového zmixovaného batátu (sladkého zemiaku)
  • 1 lyžica kokosovej múky
  • 1 hrnček mandľovej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžica karobového prášku
  • Plnka:
  • 1 ks. upečený batát (sladký zemiak zmixovaný na pyré)
  • 1/2 banána
  • 1 lyžica mandľového masla
  • 1 lyžička 100% bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru
  • Vrch:
  • 1/2 banánu
  • pár lyžíc upečeného batátu zmixovaného na pyré
  • 300 g. nízkotučného tvarohu
  • Postup prípravy

    Vajíčka si oddelíme. Sušené ďatle treba vopred aspoň na 3 hodinky namočiť do vody aby úplne zmäkli. Ďatle potom vymixujeme na kašu a spolu so žĺtkami vymiešame mixérom. Surový batát ošúpeme a opäť zmixujeme na drobno. Postupne pridávame ostatné suroviny do cesta a nakoniec opatrne vmiešame vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme do menšej 18 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 180°C, asi na 50 - 55 minút. Po vychladnutí prekrojíme cesto na polovicu a naplníme plnkou. Batát na plnku upečieme a zmixujeme na pyré, pridáme ostatné suroviny, vznikne nám báječne chutná a sladká plnka. Vrch si môžete osviežiť tvarohovou plnkou, ktorá koláčiku dodá dokonalý zážitok spojenia všetkých chutí.