čo ti chýba na Gatromenu ?



Najlepší kuchár je Tomáš Lysý, najlepšie reštaurácie sú Sissi, Gašperov mlyn a UFO watch.taste.groove

Na slávnostnom večeri Gurmán Award v Bratislave sa v nedeľu 30. 6. odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci...
01.07.2019   
» čítaj celý blog

Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Vajíčka si oddelíme a žĺtka s roztlačeným banánom vymiešame do penista. Pridáme kokosové mlieko, ryžový olej a postupne ostatné suroviny. Cesto vlejeme na menší plech, vystlaný...

Hotel Barbakan****

Štefánikova 11; 91701 Trnava
Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk Hotel Barbakan**** na www.gastromenu.sk
Reštaurácia sa nachádza priamo v historickom centre mesta. Trnava (maď. Nagyszombat, nem. Tyrnau, lat. Tyrnavia) je jedno z najvýznamnejších...
» čekuj

On-line objednávanie obedového menu na Gastromenu.sk je tu!

Plne funkčný systém on-line objednávania obedových menu bol dňa 25.6.2019 spustený do prevádzky. Systém, ktorý ti umožňuje pri každom nákupe obedového menu nasporiť svoj vlastný...
26.06.2019   
» čítaj celý blog

Bratislavskí gurmáni sa cez víkend stretnú v Parku Andreja Hlinku

Gurmáni sú pôžitkári a radi stolujú na pekných miestach. A takým sa stane cez víkend 21. - 23. 6. Park Andreja Hlinku v Ružinove. "Gurmán festival Bratislava sa sťahuje do...
20.06.2019   
» čítaj celý blog

1. Trnava RumFest splnil moje očakávania na jednotku

Pokiaľ si si nevšimol, tak včera 15.06.2019 sa konal v Trnave prvý rumový festival. Trnavské Nádvorie bolo tým miestom, kde sa barmani a barmanky pred sebou predháňali svojim umením. Kde...
19.06.2019   
» čítaj celý blog

Pivný pochod Trnavská 13, a ako dopadla?

Bohužiaľ rekord sa nekonal. Účastníkov pochodu bolo 3078. Na druhú stranu aj to je obrovské číslo, wow :-) Z úvodu musím poznamenať, že som bol na tomto pivnom pochode prvý krát. A...
17.06.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru
Silvia Kollárová
Zbožňujem byť kreatívna v pečení a vymýšľaní receptov mojich zdravších variant koláčov. Takisto to bolo aj v tomto prípade a zvolila som sladký zemiak batát, ktorý dokáže osladiť koláč bez pridania cukru. Batát je veľmi vďačný, môžete ho použiť či v sladkej aj v slanej kuchyni. U nás doma máme radi aj batátové hranolky s rôznymi bylinkami upečené v rúre. Môžete ho použiť do plnky, ako som zvolila v tomto koláčiku aj Ja. Mám rada, keď sú moje koláče vždy niečím zvláštne, či už vzhľadom alebo chuťou. Veľakrát upečiem koláč a objavujem vo svojich chuťových bunkách, vždy niečo nové a zaujímavé. Batát som skombinovala so sušenými ďatlami a mandľovou múkou. Cesto bolo neuveriteľne ľahké a sladulinké a v spojení s plnkou dokonalé. Ak zvolíte na vrch koláčika ešte tvarohovú plnku ako doplnok, neoľutujete. Ako sa vraví, k dokonalosti chýbal už len menší krôčik a tvarohová plnka to úžasne zladila. Prajem skvelé a radostné pečenie. Autor Silvia Kollárová.

◾ Od dnes milí fanúšici nájdete na stránkach Gastromenu.sk recepty aj od foodblogerky Silvii Kollárovej. Týmto sa jej chceme srdečne poďakovať a už sa tešíme na jej ďalšie zaujímavé recepty :-) Team Gastromenu.sk
Recept Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 10 porcií

  • Cesto:
  • 4 ks. vajíčka
  • 60 g. sušené ďatle
  • 1 dl. ryžového mlieka
  • 4 lyžice ryžového oleja
  • 2 hrnčeky surového zmixovaného batátu (sladkého zemiaku)
  • 1 lyžica kokosovej múky
  • 1 hrnček mandľovej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžica karobového prášku
  • Plnka:
  • 1 ks. upečený batát (sladký zemiak zmixovaný na pyré)
  • 1/2 banána
  • 1 lyžica mandľového masla
  • 1 lyžička 100% bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru
  • Vrch:
  • 1/2 banánu
  • pár lyžíc upečeného batátu zmixovaného na pyré
  • 300 g. nízkotučného tvarohu
  • Postup prípravy

    Vajíčka si oddelíme. Sušené ďatle treba vopred aspoň na 3 hodinky namočiť do vody aby úplne zmäkli. Ďatle potom vymixujeme na kašu a spolu so žĺtkami vymiešame mixérom. Surový batát ošúpeme a opäť zmixujeme na drobno. Postupne pridávame ostatné suroviny do cesta a nakoniec opatrne vmiešame vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme do menšej 18 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 180°C, asi na 50 - 55 minút. Po vychladnutí prekrojíme cesto na polovicu a naplníme plnkou. Batát na plnku upečieme a zmixujeme na pyré, pridáme ostatné suroviny, vznikne nám báječne chutná a sladká plnka. Vrch si môžete osviežiť tvarohovou plnkou, ktorá koláčiku dodá dokonalý zážitok spojenia všetkých chutí.