|
|
Popis produktu
▪ Farba: veľmi sýta rubínovo-červená farba
▪ Aróma: vône čierneho ovocia s malými bobuľami, s dochutením aromatických bylín a korenia v závere
▪ Chuť: jasná, guľatá chuť sladkosti rýchlo kontrastovaná s hodvábnym vnemom tanínov
|
Technická špecifikácia
▪ Krajina pôvodu: Taliansko
▪ Región: výber toho najlepšieho hrozna z chránených viníc nachádzajúcich sa v kopcovitej oblasti Valpolicella v obci Montecchia di Crosara
▪ Ročník: 2011
▪ Odroda hrozna: 45% Corvina, 40% Corvinone, 15% Rondinella
▪ Obsah alkoholu: 13,5 %
▪ Objem: 0,75 l
▪ Ideálna spotreba: 2020/2036
▪ Odporúčaná teplota: 10 °C
▪ Hodnotenie Gastromenu.sk: 9,3/10
▪ Spôsob výroby: hrozno sa lisuje po dlhých 5-6 mesiacoch sušenia v ovocnej pivnici, kde dehydratuje koncentráciou svojich sladkých a fenolových látok. Získaný mušt končí fermentáciou v barikovom oleji, pri ktorom je víno v kontakte s kvasinkami až do plnenia fliaš, po dobu asi 10 - 12 mesiacov
▪ Ideálne pre: meditáciu
▪ Doporučené jedlá: hodí sa k čokoládovým a suchým sladkostiam, syru Gorgonzola
|
Spolu s tovarom doporučujeme kúpiť
|
|
|