|
|
Popis produktu
▪ Charakteristika: zem, paprika, tabak, céder, štruktúra
▪ Barolo je región Piemontu - severozápadého Talianska. Vinice a vinárstva sú už dlho známe tým, že sa v nich vyrábajú niektoré z najkvalitnejších červených vín Talianska - predovšetkým z typickej odrody hrozna Nebbiolo. Voňavé, trieslovinové víno Barolo je také uctievané, že to bolo jedno z troch vín, ktoré získali štatút DOCG v deň, keď bola klasifikácia zavedená v júli 1980 (ďalšie dve boli Brunello di Montalcino a Vino Nobile di Montepulciano).
|
Technická špecifikácia
▪ Krajina pôvodu: Taliansko
▪ Odroda hrozna: 100 % Nebbiolo
▪ Výrobná oblasť: Piemont, Monforte d’Alba
▪ Obsah alkoholu: 14,5 %
▪ Objem: 0,75 l
▪ Doporučené konzumovať v rozmedzí rokov: 2021/2038
▪ Servírovanie: 16-18 °C. Odporúča sa otvoriť minimálne hodinu pred konzumáciou
▪ Hodnotenie Gastromenu.sk: 9,3/10
▪ Doporučené k jedlám: toto víno je vhodné na špeciálne príležitosti, možno ho vychutnať v kruhu priateľov, možno s ním meditovať, alebo si ho len tak vychutnať po dobrej večeri. Ak ho chceme kombinovať s jedlom, odporúčajú sa jedlá z diviny, pečené červené mäsá na víne, cestoviny "tagliatelle" s hľuzovkou, rizotá s hríbami, lasagne s hríbami a besciamelou
|
Spolu s tovarom doporučujeme kúpiť
|
|
|