čo ti chýba na Gatromenu ?



Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou

◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5...

Treeclub bar & restaurant

Májová GRILOVAČKA s BOOGIE JOE

Májová GRILOVAČKA na letnej terase v piatok, 24. mája 2019 od 19:00. Príďte si vychutnať pôžitok z chutného...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Hotel EMPIRE ****

Neváhajte využiť Wellness centrum hotela EMPIRE****

Ak sa potrebujete na chvíľu zbaviť každodenného zhonu a odbúrať stres, neváhajte využiť Wellness centrum...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Hotel-EMPIRE-

Kimli Pasta

Mal si už môj kurací burger?

Čo si dáš dnes na obed? Ochutnaj môj kurací burger :-)! Objednaj si včas na 0948651451 Pokiaľ máš chuť na...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Kimli-Pasta

Kimli Pasta

Objednaj si cestoviny Avocado od Kimli Pasta

Cestoviny Avocado v zložení: cibuľa, cesnak, bazalka, avokádo, čakajú na tvoju objednávku. Zavolaj mi dopredu na...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Kimli-Pasta

Pizza Roman

Brigáda v reštaurácii

Ponúkame prácu čašník/čašníčka v reštaurácii v príjemnom prostredí a dobrom kolektíve. V prípade záujmu...
» čekuj
Aktualizované: 21.05.2019
Reštaurácia: Pizza Roman Reštaurácia: Pizza Roman Reštaurácia: Pizza Roman

Bufet u Jozefa

Zorganizuj si u nás svoju rodinnú oslavu

U nás si môžeš zorganizovať svoju rodinnú oslavu. Našimi jedlami sme uspokojili už veľa našich hostí....
» čekuj
Aktualizované: 21.05.2019
Bufet-u-Jozefa

Reštaurácia Brooklyn

Chceš si privyrobiť?

Príjmeme brigádnika / čku na jarnú a letnú sezónu. Informácie v bare, alebo na...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn

» pozri všetky akcie


Vianočná bábovka, ktorá nesmie chýbať na štedrovečernom stole

Je tu čas Vianoc a u niektorých z nás sa piecky na pečenie koláčov rozohriali už na maximum.

Dokonca u niektorých sú v plnom prúde už nejaký čas. Nebudem teraz písať o povinnostiach, u ktorých to z profesionálneho hľadiska vyplýva, ale aj o dobre zorganizovanom čase. Vo sviatkoch pokoja by sme na to mali myslieť v prvom rade. Myslieť kvôli tomu, aby sme si tieto sviatky nepremenili na sviatky zhonu, dokonca obrovských nervov, ktoré do Vianoc absolútne nepatria.

Nie všetko sa ale samozrejme dá spraviť dopredu.


(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)
Také vianočné vanilkové rožky, ale tiež rôzne perníčky, rôzne suché koláče a slané, či už oplátky alebo praclíky, sa dajú napiecť v predstihu.

Nie však v takom predstihu aby sme akokoľvek zmenšili ich kvalitu. Čiže s rozumom a všetko treba prispôsobiť svojmu pracovnému a tiež voľnému času.

Dovolím si tvrdiť, že treba rátať aj s návštevou, návštevami, kde sa môžu opakovať tie isté dobroty. Čiže aj taká včasná malá sonda po rodine predíde nude, ktorú absolútne nemusíš zažiť. Kde sa dopredu dozvieš, čo bude na vianočnom stole a ty tým pádom môžeš s niečim novým prekvapiť.

Výtvorom ktorý poteší a navodí tú správnu atmosféru Vianoc. Tých Vianoc, ktoré sme ako deti milovali najviac. Buďme znovu tými deťmi, veď Vianoce sú za dverami :-)
Dosť bolo mudrovania idem do kuchyne. Ja som si pripravil túto úžasnú bábovku. Nič nové, že?
Mojim zlepšovákom je čokoláda. Horká a minimálne so 75% obsahom kakaa, ktorú som pridal ešte pred pečením do bábovky.

Rozžiaril som detské oči. Rozohrial som chute maškrtníka, ktorý čakal nudu a hľa zrazu prišlo potešenie. Zážitok o ktorom sú Vianoce. Pohoda, kde v príjemnej atmosfére rodiny a priateľov si vychutnávame lásku, ktorú tak potrebujeme k životu. Jedno sústo stačí a všetky nesváry sú zabudnuté. Zabudnuté aspoň na chvíľu, proste čaro Vianoc.

Veselé a šťasné Vianoce Ti prajem :-)


Mrkni tiež aj na môj profil branislav.brezak na Instagrame.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy