čo ti chýba na Gatromenu ?



Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou

◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5...

Treeclub bar & restaurant

Májová GRILOVAČKA s BOOGIE JOE

Májová GRILOVAČKA na letnej terase v piatok, 24. mája 2019 od 19:00. Príďte si vychutnať pôžitok z chutného...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Hotel EMPIRE ****

Neváhajte využiť Wellness centrum hotela EMPIRE****

Ak sa potrebujete na chvíľu zbaviť každodenného zhonu a odbúrať stres, neváhajte využiť Wellness centrum...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Hotel-EMPIRE-

Kimli Pasta

Mal si už môj kurací burger?

Čo si dáš dnes na obed? Ochutnaj môj kurací burger :-)! Objednaj si včas na 0948651451 Pokiaľ máš chuť na...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Kimli-Pasta

Kimli Pasta

Objednaj si cestoviny Avocado od Kimli Pasta

Cestoviny Avocado v zložení: cibuľa, cesnak, bazalka, avokádo, čakajú na tvoju objednávku. Zavolaj mi dopredu na...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Kimli-Pasta

Pizza Roman

Brigáda v reštaurácii

Ponúkame prácu čašník/čašníčka v reštaurácii v príjemnom prostredí a dobrom kolektíve. V prípade záujmu...
» čekuj
Aktualizované: 21.05.2019
Reštaurácia: Pizza Roman Reštaurácia: Pizza Roman Reštaurácia: Pizza Roman

Bufet u Jozefa

Zorganizuj si u nás svoju rodinnú oslavu

U nás si môžeš zorganizovať svoju rodinnú oslavu. Našimi jedlami sme uspokojili už veľa našich hostí....
» čekuj
Aktualizované: 21.05.2019
Bufet-u-Jozefa

Reštaurácia Brooklyn

Chceš si privyrobiť?

Príjmeme brigádnika / čku na jarnú a letnú sezónu. Informácie v bare, alebo na...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn

» pozri všetky akcie


Stav na trhu práce v gastronómii je katastrofický!

Ja neviem či som použil dostatočné slovo na stav trhu práce, v ktorom sa momentálne nachádzajú slovenské gastro prevádzky.

Je pravda, že tento jav sledujem najmä v Trnave a jej okolí. Myslím ale, že tento stav je problém momentálne väčšiny gastro prevádzok na Slovensku. Tak nekvalifikovaní zamestnanci a hlavne neprofesionálni, tak to zažívam skoro každý deň.

Moja práca spočíva v návštevách týchto prevádzok, preto moje pozorovanie je subjektívne a vychádzam hlavne z môjho osobného názoru. Denne sa stretávam s ľuďmi a vzhľadom na to, že som pracoval a žil dlho rokov v zahraničí, musím vyjadriť svoj názor.

(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)
Mladý človek po ukončení strednej školy sa chce zamestnať. Tak to je len pekná fráza. Bohužiaľ to funguje ale úplne naopak.

Mladý človek po ukončení strednej školy sa nechce zamestnať!

Mladý človek chce byť hneď šéf a ešte šéf, ktorý len minimálnou námahou prispieva k rozvoju prevádzky v ktorej pracuje. Doslova takýto človek sa cíti ako neohroziteľný vládca, ktorému sa nič nemôže stať. Arogancia strieda agresivitu, kde o profesionalite niet už ani vôbec reči. Kde zamestnanec je väčší pán ako zamestnávateľ. Áno, tak toto je fenomén dnešnej doby. Ale kde? Možno len na Slovensku!

Priebeh vývoja dospievajúceho jedinca je tým pádom absolútne neštandardný a začína to už v škole.

(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)
Disciplína rázne zaostáva a dokonca tí čo vystrkujú neustále rožky sú inými obdivovaní. Tu začína tento fenomén a neskôr fenomén vládcu s inteligenciou nula. Najlepšie je na tom, že človek aspoň o niečo inteligentnejší by mal toto v úvodzovkách hovädo svojim správaním diskvalifikovať. Opak je ale pravda. Tu sa práve aj z toho potencionálne sa vyvyjajúceho jedinca na niečo dobré, ba možno až krásne stáva to, čo ma zarmucuje.

Aké je východisko?

Stav, ktorý je dnes na Slovensku riešili západné krajiny v minulosti. To znamená, že do našej krajiny musia prísť ľudia z iných krajín. Ľudia, ktorí si budú vážiť svoju prácu a hostí, ktorí ich navštevujú. Kde sa budeš ozajstne cítiť ako hosť. Kde ti z úctou a úprimne poďakujú za návštevu a tešia sa na ďalšiu. Kde hosť má pocit, že ho tam chcú a nie naopak.

Alebo by sa stal zázrak? Možno už jarnou výchovou, či doma alebo v školách, by sme tento stav vedeli zvrátiť. Opäť si musíme vstúpiť do svedomia a začať konať!

(pokračovanie na budúce)

Pozri aj môj profil branislav.brezak na Instagrame


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Ilustračné foto Branislav Brežák

« všetky blogy