logo-www.gastromenu.sk

Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania a zábavy

Prihlásenie - klient

 

Reštaurácia Brooklyn

Chceš si privyrobiť?

Príjmeme brigádnika / čku na jarnú a letnú sezónu. Informácie v bare, alebo na 0907703167...
» čekuj
Aktualizované: 19.02.2019
Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn

Reštaurácia na mlyne

Príď si pochutnať na našich špičkových jedlách. Tu je ponuka na mesiac Február

◾ 0,3l Talianska paradajková polievka s parmezánom 2,50 € ◾ 100g Divinová paštéta s brusnicami, cesnakové h...
» čekuj
Aktualizované: 18.02.2019
Restauracia-na-mlyne

Kimli Pasta

Mal si už môj kurací burger?

Čo si dáš dnes na obed? Ochutnaj môj kurací burger :-)! Objednaj si včas na 0948651451 Pokiaľ máš chuť na ce...
» čekuj
Aktualizované: 18.02.2019
Kimli-Pasta

Kimli Pasta

Objednaj si cestoviny Manzo od Kimli Pasta

Ochutnaj moje cestoviny Manzo. Ingrediencie: cibuľa, hovädzia sviečková, šampiňóny, paradajková omáčka. Objedn...
» čekuj
Aktualizované: 18.02.2019
Kimli-Pasta

Penzión Grand ***

Príď na burger. Zaži čo si ešte nezažil :-)

Pripravili sme pre teba od pondelka až do soboty po 14:00 hodine ponuku burgerov. Grand burger V8 - žemľa maxi, 2...
» čekuj
Aktualizované: 17.02.2019
Penzion-Grand-



Kde sú ľudia, kde mám personál?

Po dvojmesačnom intenzívnom navštevovaní gastro prevádzok ponúkam môj pohľad o stave gastronómie v meste Trnava a jej okolia, čo sa týka pracovnej sily. Čiže ľudí, ktorí v tomto segmente pracujú.

Idem po poriadku.

Na začiatku môj obraz bol skoro nijaký. Vzhľadom na to, že dlhodobo žijem v Rakúsku, o dianí v gastronómii na Slovensku som mal hmlisté predstavy.

Gastronómii sa venujem, a s gastronómiou žijem už od roku 1991. Tá začala nejakými mojimi školskými časmi. Už počas školy, každé letné prázdniny, som intenzívne pracoval ako kuchár, alebo ako čašník.

Neskôr to boli už aj víkendy.

Po škole som nastúpil profesionálne okamžite do remesla, a v ňom som vydržal asi 10 rokov.
Prišlo obdobie keď som cítil, že gastronómii sa chcem venovať úplne inak.

Začal som sa jej venovať prostredníctvom, kde moji zamestnávatelia sa stali mojimi klientmi. Kde mojimi už vtedy nejakými skúsenosťami, som do nej prispieval spôsobom prezentovania sa gastro prevádzok cez internetový portál Gastromenu.sk

Za úspešnú dobu, kde nás aj ťažké časy zocelili a možno aj skoro položili, sa vraciam na pozíciu, kde sa opäť môžem naplno realizovať.

O zážitkoch z týchto bohatých rokoch na skúsenosti, napíšem niekedy inokedy.

Po mojej prestávke, kde som svoje gastronomické umenie rozvíjal v Rakúsku, sa opäť vraciam na slovenskú scénu, a tým vlastne vzniká táto úvaha, o ktorej tu píšem.


Túto fotografiu pozri aj ako príspevok z Gurmán festivalu BA, v mojom Instagramovom profile
Pred niekoľkými rokmi sa moji klienti sťažovali na nedostatok hostí a tým pádom na málo peňazí. Na reklamu sa dávalo minimum peňazí. Dokonca dovolím si tvrdiť, v krízových rokoch boli škrty tak drastické, že neprebiehala žiadna reklamná podpora, iba nutné veci v rámci nejakej zotrvačnosti.

Teraz je situácia taká, že s hosťami problém nie je. Tých je dosť!

Momentálne s akým problémom sa potýka segment gastronómie, a to myslím hlavne Trnavu, je nedostatok pracovného personálu. V 75% prípadov sa mi pri mojich stretnutiach v gastro prevádzkach sťažujú majitelia, že nemá kto robiť.

Otázka je, kde sú tí vyučení kuchári a čašníci? Kde sú tí odborníci, na ktorých bolo, je a stavia sa meno reštaurácie, hotela, kaviarne, baru a atď.

Toto je prvá časť blogu. Bude to trilógia! Sleduj ma aj naďalej, a príde aj dvojka aj trojka.


Sleduj môj profil branislav.brezak na Instagrame
Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák



Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania a zábavy



 

O nás

Kontakty Gastromenu.sk

Zásady ochrany osobných údajov

Vstup pre klientov

 

 

 

Zostaň v spojení



Naši partneri
ranislav Brežák - Instagram  Vinotéky & vinárne  Trnava - Live  Lionel penzión

Webmaster: » WGM, s.r.o. - all rights reserved