logo-www.gastromenu.sk

Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania a zábavy

Prihlásenie - klient



Reštaurácia Sessler

We love burgers v Reštaurácii Sessler

Komu chýbali naše We ❤️ burgers? Sme späť a máme pre teba NOVINKY Inšpirovaní priamo z USA ti ponúk...
» čekuj
Aktualizované: 17.01.2019
Restauracia-Sessler

Tenis café

Prijmeme pizzéra do nášho podniku

Prijmeme pizzéra, na TPP, výborný kolektív, robí sa dlhý a krátky týždeň od 9:00 do 22:00, plat 1.100,- € v ...
» čekuj
Aktualizované: 16.01.2019
Reštaurácia: Tenis café Reštaurácia: Tenis café Reštaurácia: Tenis café

Pub-Pizza-Restaurant Havran

Príjmeme brigádnika / brigádničku

Do našej reštaurácie Havran Pub príjmeme brigádnika / brigádničku na obsluhu. Bližšie informácie priamo u obsl...
» čekuj
Aktualizované: 16.01.2019
Pub-Pizza-Restaurant-Havran

Treeclub bar & restaurant

VALENTÍNSKA párty 16.2.2019

S priateľmi či s partnerom, neseďte doma a príďte sa zabaviť na VALENTÍNSKU párty!!! Naštartuje vás welcome d...
» čekuj
Aktualizované: 14.01.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Hotel Koliba

XVII. ročník Valentínskeho plesu

ktorý sa uskutoční v Hoteli Koliba 15.02.2019. Začiatok plesu je o 20:00 h. Počas plesu Vám budú hrať hudobné ...
» čekuj
Aktualizované: 14.01.2019
Hotel-Koliba



Blog Gastromenu.sk

Carbonara, či Bolognese?

Tak túto otázku som si v živote položil veľa krát. Tým, že som v talianskych reštauráciách profesionálne varil ale aj tým, že som talianskej kuchyne veľký fanúšik a samozrejme aj jej milovník.

Obidve omáčky som varil na mnoho spôsobov. Ja do omáčky carbonara pridávam aj šunku. Ale myslím, že originál je len so slaninou. Ale čo je originál? Originál je ten, ktorý nám chutí najviac! Aspoň u mňa je to tak. Možno je to kvôli tomu, že som ako kuchár dlhé roky pôsobil a veľa spôsobov varenia sa naučil. Ale vrátim sa k pôvodnej myšlienke. Každý recept si musíte osvojiť a svojich stolovníkov si tým získať. Kde každý recept je vlastne tým originálom, ktorý im chutí.

Nemám pravdu?

Teraz prejdem na bolognese (blog pokračuje ďalej, čítaj dolu).
Správna bolognese sa musí variť minimálne 3 hodiny. Pozor! Keď použiješ nejaký zrýchlený recept, tak asi netreba. Ale keď varíš omáčku z čerstvej zeleniny, tak tie 3 hodiny sú na mieste. Správny pomer koreňovej zeleniny, sedana, cibuľe, cesnaku a paradajok + ingrediencie, urobia z tohoto receptu ten kráľovský. Či taliansky? :-) Áno, aj tak jednoduchá omáčka, ktorou sa môže bolognese zdať, je umením ktoré vyhľadávajú davy ľudí.

Takže aký je môj verdikt? U mňa 50 na 50. A ako si na tom ty, napíš mi na FB do komentu.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák



Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania a zábavy



 

O nás

Kontakty Gastromenu.sk

Vstup pre klientov

 

 

 

Zostaň v spojení



Naši partneri
ranislav Brežák - Instagram  Vinotéky & vinárne  Trnava - Live  Lionel penzión

Webmaster: » WGM, s.r.o. - all rights reserved