čo ti chýba na Gatromenu ?



Mai Tai

Najprv zmiešame v šejkri obidva rumy, pridáme pomarančový likér (triple sec), mandľový sirup, limetkovú šťavu a ananásový džús. Dobre prešejkujeme, a to myslím dobre. Na koniec...

Kaviareň na golfe

BurgerFest na Golfe

Príďte si vychutnať skvelé burgre od La Reunion príjemnom prostredí trnavského golfového ihriska. Čapovať...
» čekuj
Aktualizované: 23.04.2019
Kaviaren-na-golfe

Pub-Pizza-Restaurant Havran

Denne až do záverečnej

Denne až do záverečnej si môžeš vybrať z našej domácej ponuky a to aj po zatvorení našej kuchyne. *...
» čekuj
Aktualizované: 23.04.2019
Pub-Pizza-Restaurant-Havran

Reštaurácia Deliviet

U nás si vyberieš aj z víkendového menu

Málo reštaurácií má víkendovú ponuku menu jedál. My sme z tých, ktorí túto ponuku majú. Stačí si už...
» čekuj
Aktualizované: 23.04.2019
Restauracia-Deliviet

Kaviareň na golfe

S Karpatom na Golfe

V spolupráci s pivovarom Karpat sme pripravili akciu pre všetkých milovníkov piva. Osviežte sa pivnými...
» čekuj
Aktualizované: 23.04.2019
Kaviaren-na-golfe

Tenis café

Tenis, šport gentlemanov :-)

Zimu máme za sebou a my sme už tiež pripravený na poriadnu dávku športu. Takže neváhaj a príď si zahrať...
» čekuj
Aktualizované: 22.04.2019
Tenis-cafe

Hotel EMPIRE ****

Neváhajte využiť Wellness centrum hotela EMPIRE****

Ak sa potrebujete na chvíľu zbaviť každodenného zhonu a odbúrať stres, neváhajte využiť Wellness centrum...
» čekuj
Aktualizované: 22.04.2019
Hotel-EMPIRE-

Chill Point Laser aréna

Zaži dobrodružstvo a vyhraj stavebnicu LEGO

ChillPoint laser aréna na Suchovskej je dejiskom najväčšej súkromnej výstavy WORLD OF BRICKS. (výstava do 12....
» čekuj
Aktualizované: 21.04.2019
Chill-Point-Laser-arena

» pozri všetky akcie


Carbonara, či Bolognese?

Tak túto otázku som si v živote položil veľa krát. Tým, že som v talianskych reštauráciách profesionálne varil ale aj tým, že som talianskej kuchyne veľký fanúšik a samozrejme aj jej milovník.

Obidve omáčky som varil na mnoho spôsobov. Ja do omáčky carbonara pridávam aj šunku. Ale myslím, že originál je len so slaninou. Ale čo je originál? Originál je ten, ktorý nám chutí najviac! Aspoň u mňa je to tak. Možno je to kvôli tomu, že som ako kuchár dlhé roky pôsobil a veľa spôsobov varenia sa naučil. Ale vrátim sa k pôvodnej myšlienke. Každý recept si musíte osvojiť a svojich stolovníkov si tým získať. Kde každý recept je vlastne tým originálom, ktorý im chutí.

Nemám pravdu?

Teraz prejdem na bolognese (blog pokračuje ďalej, čítaj dolu).
Správna bolognese sa musí variť minimálne 3 hodiny. Pozor! Keď použiješ nejaký zrýchlený recept, tak asi netreba. Ale keď varíš omáčku z čerstvej zeleniny, tak tie 3 hodiny sú na mieste. Správny pomer koreňovej zeleniny, sedana, cibuľe, cesnaku a paradajok + ingrediencie, urobia z tohoto receptu ten kráľovský. Či taliansky? :-) Áno, aj tak jednoduchá omáčka, ktorou sa môže bolognese zdať, je umením ktoré vyhľadávajú davy ľudí.

Takže aký je môj verdikt? U mňa 50 na 50. A ako si na tom ty, napíš mi na FB do komentu.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy