čo ti chýba na Gatromenu ?



Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou

◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5...

Treeclub bar & restaurant

Májová GRILOVAČKA s BOOGIE JOE

Májová GRILOVAČKA na letnej terase v piatok, 24. mája 2019 od 19:00. Príďte si vychutnať pôžitok z chutného...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Hotel EMPIRE ****

Neváhajte využiť Wellness centrum hotela EMPIRE****

Ak sa potrebujete na chvíľu zbaviť každodenného zhonu a odbúrať stres, neváhajte využiť Wellness centrum...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Hotel-EMPIRE-

Kimli Pasta

Mal si už môj kurací burger?

Čo si dáš dnes na obed? Ochutnaj môj kurací burger :-)! Objednaj si včas na 0948651451 Pokiaľ máš chuť na...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Kimli-Pasta

Kimli Pasta

Objednaj si cestoviny Avocado od Kimli Pasta

Cestoviny Avocado v zložení: cibuľa, cesnak, bazalka, avokádo, čakajú na tvoju objednávku. Zavolaj mi dopredu na...
» čekuj
Aktualizované: 22.05.2019
Kimli-Pasta

Pizza Roman

Brigáda v reštaurácii

Ponúkame prácu čašník/čašníčka v reštaurácii v príjemnom prostredí a dobrom kolektíve. V prípade záujmu...
» čekuj
Aktualizované: 21.05.2019
Reštaurácia: Pizza Roman Reštaurácia: Pizza Roman Reštaurácia: Pizza Roman

Bufet u Jozefa

Zorganizuj si u nás svoju rodinnú oslavu

U nás si môžeš zorganizovať svoju rodinnú oslavu. Našimi jedlami sme uspokojili už veľa našich hostí....
» čekuj
Aktualizované: 21.05.2019
Bufet-u-Jozefa

Reštaurácia Brooklyn

Chceš si privyrobiť?

Príjmeme brigádnika / čku na jarnú a letnú sezónu. Informácie v bare, alebo na...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn

» pozri všetky akcie


Carbonara, či Bolognese?

Tak túto otázku som si v živote položil veľa krát. Tým, že som v talianskych reštauráciách profesionálne varil ale aj tým, že som talianskej kuchyne veľký fanúšik a samozrejme aj jej milovník.

Obidve omáčky som varil na mnoho spôsobov. Ja do omáčky carbonara pridávam aj šunku. Ale myslím, že originál je len so slaninou. Ale čo je originál? Originál je ten, ktorý nám chutí najviac! Aspoň u mňa je to tak. Možno je to kvôli tomu, že som ako kuchár dlhé roky pôsobil a veľa spôsobov varenia sa naučil. Ale vrátim sa k pôvodnej myšlienke. Každý recept si musíte osvojiť a svojich stolovníkov si tým získať. Kde každý recept je vlastne tým originálom, ktorý im chutí.

Nemám pravdu?

Teraz prejdem na bolognese (blog pokračuje ďalej, čítaj dolu).
Správna bolognese sa musí variť minimálne 3 hodiny. Pozor! Keď použiješ nejaký zrýchlený recept, tak asi netreba. Ale keď varíš omáčku z čerstvej zeleniny, tak tie 3 hodiny sú na mieste. Správny pomer koreňovej zeleniny, sedana, cibuľe, cesnaku a paradajok + ingrediencie, urobia z tohoto receptu ten kráľovský. Či taliansky? :-) Áno, aj tak jednoduchá omáčka, ktorou sa môže bolognese zdať, je umením ktoré vyhľadávajú davy ľudí.

Takže aký je môj verdikt? U mňa 50 na 50. A ako si na tom ty, napíš mi na FB do komentu.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy