čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu




Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru

Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...


Carbonara, či Bolognese?

Tak túto otázku som si v živote položil veľa krát. Tým, že som v talianskych reštauráciách profesionálne varil ale aj tým, že som talianskej kuchyne veľký fanúšik a samozrejme aj jej milovník.

Obidve omáčky som varil na mnoho spôsobov. Ja do omáčky carbonara pridávam aj šunku. Ale myslím, že originál je len so slaninou. Ale čo je originál? Originál je ten, ktorý nám chutí najviac! Aspoň u mňa je to tak. Možno je to kvôli tomu, že som ako kuchár dlhé roky pôsobil a veľa spôsobov varenia sa naučil. Ale vrátim sa k pôvodnej myšlienke. Každý recept si musíte osvojiť a svojich stolovníkov si tým získať. Kde každý recept je vlastne tým originálom, ktorý im chutí.

Nemám pravdu?

Teraz prejdem na bolognese (blog pokračuje ďalej, čítaj dolu).
Správna bolognese sa musí variť minimálne 3 hodiny. Pozor! Keď použiješ nejaký zrýchlený recept, tak asi netreba. Ale keď varíš omáčku z čerstvej zeleniny, tak tie 3 hodiny sú na mieste. Správny pomer koreňovej zeleniny, sedana, cibuľe, cesnaku a paradajok + ingrediencie, urobia z tohoto receptu ten kráľovský. Či taliansky? :-) Áno, aj tak jednoduchá omáčka, ktorou sa môže bolognese zdať, je umením ktoré vyhľadávajú davy ľudí.

Takže aký je môj verdikt? U mňa 50 na 50. A ako si na tom ty, napíš mi na FB do komentu.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy