logo-www.gastromenu.sk

Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania a zábavy

Prihlásenie - klient

 

Reštaurácia Brooklyn

Chceš si privyrobiť?

Príjmeme brigádnika / čku na jarnú a letnú sezónu. Informácie v bare, alebo na 0907703167...
» čekuj
Aktualizované: 19.02.2019
Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn Reštaurácia: Reštaurácia Brooklyn

Reštaurácia na mlyne

Príď si pochutnať na našich špičkových jedlách. Tu je ponuka na mesiac Február

◾ 0,3l Talianska paradajková polievka s parmezánom 2,50 € ◾ 100g Divinová paštéta s brusnicami, cesnakové h...
» čekuj
Aktualizované: 18.02.2019
Restauracia-na-mlyne

Kimli Pasta

Mal si už môj kurací burger?

Čo si dáš dnes na obed? Ochutnaj môj kurací burger :-)! Objednaj si včas na 0948651451 Pokiaľ máš chuť na ce...
» čekuj
Aktualizované: 18.02.2019
Kimli-Pasta

Kimli Pasta

Objednaj si cestoviny Manzo od Kimli Pasta

Ochutnaj moje cestoviny Manzo. Ingrediencie: cibuľa, hovädzia sviečková, šampiňóny, paradajková omáčka. Objedn...
» čekuj
Aktualizované: 18.02.2019
Kimli-Pasta

Penzión Grand ***

Príď na burger. Zaži čo si ešte nezažil :-)

Pripravili sme pre teba od pondelka až do soboty po 14:00 hodine ponuku burgerov. Grand burger V8 - žemľa maxi, 2...
» čekuj
Aktualizované: 17.02.2019
Penzion-Grand-



Carbonara, či Bolognese?

Tak túto otázku som si v živote položil veľa krát. Tým, že som v talianskych reštauráciách profesionálne varil ale aj tým, že som talianskej kuchyne veľký fanúšik a samozrejme aj jej milovník.

Obidve omáčky som varil na mnoho spôsobov. Ja do omáčky carbonara pridávam aj šunku. Ale myslím, že originál je len so slaninou. Ale čo je originál? Originál je ten, ktorý nám chutí najviac! Aspoň u mňa je to tak. Možno je to kvôli tomu, že som ako kuchár dlhé roky pôsobil a veľa spôsobov varenia sa naučil. Ale vrátim sa k pôvodnej myšlienke. Každý recept si musíte osvojiť a svojich stolovníkov si tým získať. Kde každý recept je vlastne tým originálom, ktorý im chutí.

Nemám pravdu?

Teraz prejdem na bolognese (blog pokračuje ďalej, čítaj dolu).
Správna bolognese sa musí variť minimálne 3 hodiny. Pozor! Keď použiješ nejaký zrýchlený recept, tak asi netreba. Ale keď varíš omáčku z čerstvej zeleniny, tak tie 3 hodiny sú na mieste. Správny pomer koreňovej zeleniny, sedana, cibuľe, cesnaku a paradajok + ingrediencie, urobia z tohoto receptu ten kráľovský. Či taliansky? :-) Áno, aj tak jednoduchá omáčka, ktorou sa môže bolognese zdať, je umením ktoré vyhľadávajú davy ľudí.

Takže aký je môj verdikt? U mňa 50 na 50. A ako si na tom ty, napíš mi na FB do komentu.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák



Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania a zábavy



 

O nás

Kontakty Gastromenu.sk

Zásady ochrany osobných údajov

Vstup pre klientov

 

 

 

Zostaň v spojení



Naši partneri
ranislav Brežák - Instagram  Vinotéky & vinárne  Trnava - Live  Lionel penzión

Webmaster: » WGM, s.r.o. - all rights reserved