čo ti chýba na Gatromenu ?



Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Vajíčka si oddelíme a žĺtka s roztlačeným banánom vymiešame do penista. Pridáme kokosové mlieko, ryžový olej a postupne ostatné suroviny. Cesto vlejeme na menší plech, vystlaný...

Reštaurácia Važinka

Jedlá, ktoré chceš určite ochutnať :-)

Dlhoročnými skúsenosťami našich majstrov kuchárov je vytvorené menu, ktoré si zaslúži pozornosť. ◾ Sme...
» čekuj
Aktualizované: 21.07.2019
Restauracia-Vazinka

Reštaurácia Važinka

Hľadáme nového kolegu do našej reštaurácie Važinka

Hľadáme nového kolegu do našej reštaurácie na pozíciu kuchár / kuchárka. nformácie na tel. čísle...
» čekuj
Aktualizované: 21.07.2019
Reštaurácia: Reštaurácia Važinka Reštaurácia: Reštaurácia Važinka Reštaurácia: Reštaurácia Važinka

Reštaurácia na Majeri

3+1 pizza zdarma

Pri odbore 3 ks pizze dostaneš štvrtú pizzu zadarmo! Tešíme sa na tvoju objednávku...
» čekuj
Aktualizované: 21.07.2019
Restauracia-na-Majeri

Reštaurácia Tri groše

AKCIA - Nápoj zdarma

Pri každej objednávke hlavného jedla a pizze z našej donáškovej služby ti ponúkame nápoj...
» čekuj
Aktualizované: 21.07.2019
Restauracia-Tri-grose

Furman restaurant

Pochutnaj si na špecialitách z Furman Restaurant

Sme špecializovaní na typickú sýtu slovenskú kuchyňu, ale nechýbajú ani klasické jedlá modernej kuchyne....
» čekuj
Aktualizované: 21.07.2019
Furman-restaurant

Piváreň Pilsner Urquell

Sezónne grilovanie v pivárni Pilsner Urquell

Každú stredu, piatok a v sobotu sa môžeš tešiť na naše grilované špeciality. Grilujeme od 17:00 do 23:00...
» čekuj
Aktualizované: 18.07.2019
Pivaren-Pilsner-Urquell

Rotunda Spiegelsaal

Príď ochutnať naše Rotunda šmakocinky :-)

Dnes sa môžeš znovu tešiť na naše grilované špeciality - šmakocinky. V lete grilujeme každú stredu až do...
» čekuj
Aktualizované: 18.07.2019
Rotunda-Spiegelsaal

» pozri všetky akcie


Carbonara, či Bolognese?

Tak túto otázku som si v živote položil veľa krát. Tým, že som v talianskych reštauráciách profesionálne varil ale aj tým, že som talianskej kuchyne veľký fanúšik a samozrejme aj jej milovník.

Obidve omáčky som varil na mnoho spôsobov. Ja do omáčky carbonara pridávam aj šunku. Ale myslím, že originál je len so slaninou. Ale čo je originál? Originál je ten, ktorý nám chutí najviac! Aspoň u mňa je to tak. Možno je to kvôli tomu, že som ako kuchár dlhé roky pôsobil a veľa spôsobov varenia sa naučil. Ale vrátim sa k pôvodnej myšlienke. Každý recept si musíte osvojiť a svojich stolovníkov si tým získať. Kde každý recept je vlastne tým originálom, ktorý im chutí.

Nemám pravdu?

Teraz prejdem na bolognese (blog pokračuje ďalej, čítaj dolu).
Správna bolognese sa musí variť minimálne 3 hodiny. Pozor! Keď použiješ nejaký zrýchlený recept, tak asi netreba. Ale keď varíš omáčku z čerstvej zeleniny, tak tie 3 hodiny sú na mieste. Správny pomer koreňovej zeleniny, sedana, cibuľe, cesnaku a paradajok + ingrediencie, urobia z tohoto receptu ten kráľovský. Či taliansky? :-) Áno, aj tak jednoduchá omáčka, ktorou sa môže bolognese zdať, je umením ktoré vyhľadávajú davy ľudí.

Takže aký je môj verdikt? U mňa 50 na 50. A ako si na tom ty, napíš mi na FB do komentu.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy