logo-www.gastromenu.sk

Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania a zábavy

Klient prihlásenie



History pizzéria, café bar, disko

Osláv svoj Silvester 2018 v History

Pozvi kámošov a osláv svoj Silvester v History. Cena vstupenky na osobu 8,- €. V cene vstupenky je prípitok o pol...
» čekuj
Aktualizované: 18.12.2018
History-pizzeria--cafe-bar--disko

Marina - Base

Príď na drink! Víkendová akcia. Si vítaný :-)

Už tento Piatok a Sobota 21.-22.12.2018 v bare Marina - Base. Čo budeš ochutnávať, pozri v našej fotogalérii. ...
» čekuj
Aktualizované: 17.12.2018
Marina---Base

Treeclub bar & restaurant

SILVESTER v TREECLUBE!!!

Vytiahnite svojich priateľov posledný deň v roku tam, kde bude šampanské tiecť potokom a oslavovať sa bude do rá...
» čekuj
Aktualizované: 17.12.2018
Treeclub-bar--and--restaurant

Heroes laser aréna

Hľadáme nového kolegu

Do nášho tímu hľadáme nového kolegu. Viac info v bare, alebo v kontaktoch našej prezentácie....
» čekuj
Aktualizované: 11.12.2018
Bar: Heroes laser aréna Bar: Heroes laser aréna Bar: Heroes laser aréna

Running Sushi

Running sushi, jedlo ktoré dobehne až k tebe

Aj s našim večerným menu potešíme tvoj apetít. Len sa pohodlne usaď a tvoje sushi dobehne až k tebe. Príď sa d...
» čekuj
Aktualizované: 09.12.2018
Running-Sushi



Blog Gastromenu.sk

Kde sú ľudia, kde mám personál?

Po dvojmesačnom intenzívnom navštevovaní gastro prevádzok ponúkam môj pohľad o stave gastronómie v meste Trnava a jej okolia, čo sa týka pracovnej sily. Čiže ľudí, ktorí v tomto segmente pracujú.

Idem po poriadku.

Na začiatku môj obraz bol skoro nijaký. Vzhľadom na to, že dlhodobo žijem v Rakúsku, o dianí v gastronómii na Slovensku som mal hmlisté predstavy.

Gastronómii sa venujem, a s gastronómiou žijem už od roku 1991. Tá začala nejakými mojimi školskými časmi. Už počas školy, každé letné prázdniny, som intenzívne pracoval ako kuchár, alebo ako čašník.

Neskôr to boli už aj víkendy.

Po škole som nastúpil profesionálne okamžite do remesla, a v ňom som vydržal asi 10 rokov.
Prišlo obdobie keď som cítil, že gastronómii sa chcem venovať úplne inak.

Začal som sa jej venovať prostredníctvom, kde moji zamestnávatelia sa stali mojimi klientmi. Kde mojimi už vtedy nejakými skúsenosťami, som do nej prispieval spôsobom prezentovania sa gastro prevádzok cez internetový portál Gastromenu.sk

Za úspešnú dobu, kde nás aj ťažké časy zocelili a možno aj skoro položili, sa vraciam na pozíciu, kde sa opäť môžem naplno realizovať.

O zážitkoch z týchto bohatých rokoch na skúsenosti, napíšem niekedy inokedy.

Po mojej prestávke, kde som svoje gastronomické umenie rozvíjal v Rakúsku, sa opäť vraciam na slovenskú scénu, a tým vlastne vzniká táto úvaha, o ktorej tu píšem.


Túto fotografiu pozri aj ako príspevok z Gurmán festivalu BA, v mojom Instagramovom profile
Pred niekoľkými rokmi sa moji klienti sťažovali na nedostatok hostí a tým pádom na málo peňazí. Na reklamu sa dávalo minimum peňazí. Dokonca dovolím si tvrdiť, v krízových rokoch boli škrty tak drastické, že neprebiehala žiadna reklamná podpora, iba nutné veci v rámci nejakej zotrvačnosti.

Teraz je situácia taká, že s hosťami problém nie je. Tých je dosť!

Momentálne s akým problémom sa potýka segment gastronómie, a to myslím hlavne Trnavu, je nedostatok pracovného personálu. V 75% prípadov sa mi pri mojich stretnutiach v gastro prevádzkach sťažujú majitelia, že nemá kto robiť.

Otázka je, kde sú tí vyučení kuchári a čašníci? Kde sú tí odborníci, na ktorých bolo, je a stavia sa meno reštaurácie, hotela, kaviarne, baru a atď.

Toto je prvá časť blogu. Bude to trilógia! Sleduj ma aj naďalej, a príde aj dvojka aj trojka.


Sleduj môj profil branislav.brezak na Instagrame
Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák



Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania a zábavy



 

O nás

Kontakty Gastromenu.sk

Vstup pre klientov

 

 

 

Zostaň v spojení



Naši partneri
ranislav Brežák - Instagram  Vinotéky & vinárne  Trnava - Live  Lionel penzión

Webmaster: » WGM, s.r.o. - all rights reserved